Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Νικολούζος: “Δεν λάβαμε καμία πρόταση από Υδραίου για ανάθεση αποκομιδής με συνοπτική διαδικασία”

Αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν το πρόβλημα των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος δηλώνει τα παρακάτω:

“Επικοινώνησα χθες το πρωί με τον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο οποίος μου εξέφρασε την ανησυχία του για τα προβλήματα αποκομιδής των απορριμμάτων στην Κέρκυρα. Του εξήγησα τους λόγους που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση και ζήτησα την παρέμβασή του, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την επιτάχυνση των ήδη δρομολογημένων διαδικασιών ιδιαίτερα όσον αφορά την εκδίκαση της προδικαστικής προσφυγής για τη σύμβαση της Μέσης.

Μαθαίνω, επίσης, πως η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου πρότεινε την κατάθεση αιτήματος στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων για την κατ΄ εξαίρεση έγκριση διάθεσης του απαιτούμενου ποσού για την ανάθεση της αποκομιδής με συνοπτική διαδικασία μέχρι την υπογραφή της εκκρεμούς σύμβασης με τον τελικό ανάδοχο. Ουδέποτε μου κατατέθηκε τέτοια πρόταση όπως ουδέποτε έλαβα και οποιαδήποτε επιστολή επί του θέματος από την κ. Υδραίου. Ανεξαρτήτως όμως αυτού, και μετά την επικοινωνία μου με τον ΥΠ – ΕΣ, καταθέτουμε σήμερα το σχετικό αίτημα. Πάντως, η λύση αυτή είχε ήδη εξεταστεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου και είχε απορριφθεί λόγω του χρόνου που απαιτούσε η υλοποίησή της.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι δε θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση αν είχαν εγκριθεί εγκαίρως από το Δημοτικό Συμβούλιο οι απαραίτητες διαδικασίες. Αν η κ. Υδραίου ενδιαφερόταν για το θέμα των απορριμμάτων από την εποχή που ήταν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο, θα ήταν παρούσα στις επίμαχες συνεδριάσεις του Συμβουλίου και δε θα απείχε από αυτές προκαλώντας τεχνητή έλλειψη απαρτίας”.

Τι είχε δηλώσει η Μερόπη Υδραίου
Στο δελτίο τύπου της παράταξης Κερκυραίων Δήμος τονίζονται τα εξής
Με την Κέρκυρα να αντιμετωπίζει για μία ακόμα φορά σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους , αφού δεν προχώρησε ο μεγάλος διαγωνισμός για την αποκομιδή τους, η νέα δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ.Μερόπη Υδραίου ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία.
Με πρόταση της προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκο αλλά και με επιστολή που έστειλε προς τον Δήμαρχο κ.Νικολούζο, ζητά την κατάθεση αιτήματος στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων για την κατ΄ εξαίρεση έγκριση διάθεσης του απαιτούμενου ποσού για την ανάθεση της αποκομιδής με συνοπτική διαδικασία, μέχρι την υπογραφή της εκκρεμούς σύμβασης με τον τελικό ανάδοχο.
Οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν άμεσα με την κ.Υδραίου να ζητά από τον Δήμαρχο να υποβάλλει το αίτημα , επικαλούμενος τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο νησί.
Η κ.Υδραίου έθεσε το ζήτημα και στον Υπουργό Εσωτερικών , τον οποίο και ενημέρωσε για την εικόνα αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στο νησί αφού ο διαγωνισμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων παραμένει σε εκκρεμότητα και ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα, με ίδια μέσα, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Σε δήλωση της, η κ.Υδραίου τονίζει:
‘’Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτες λύσεις.
Η πρόταση που κατέθεσα είναι ρεαλιστική και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Θα πρέπει να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες ανάθεσης του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και να υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο. Υπάρχει η πολιτική βούληση από το Υπουργείο Εσωτερικών και πρέπει να υποβληθεί άμεσα αίτημα από το Δήμο προς την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων.’’

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!