Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΟΑΣ Κέρκυρας: Η Π.Ι.Ν. δε θέλει να γίνει συζήτηση για τους αγρότες στο περιφερειακό

Με ανακοίνωση της η ΟΑΣ Κέρκυρας, “καταγγέλλει στους Αγρότες του νησιού τη στάση της πλειοψηφίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στην πρόταση που κατέθεσε η ΛΑ.ΣΥ. με θέμα «Μέτρα στήριξης των αγροτών».

Οπως αναλυτικά, αναφέρει: Η πλειοψηφία αυτή, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ (Κράτσα-Σπύρου) και το ΚΙΝΑΛ (Αλεξάκης), αρνήθηκε και καταψήφισε να γίνει συζήτηση στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο (28 και 29-01-2022) έτσι ώστε να μη συζητηθούν τα θέματα που καίνε τους αγρότες.

Αυτό το διάστημα οι αγρότες όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στην Κέρκυρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις προβάλλοντας συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους όπως:

  • Μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος
  • Μέτρα για την Υγεία του λαού
  • Δασικούς χάρτες, όχι στο κλέψιμο της γης μας
  • Όχι στο «κλάδεμα» των επιδοτήσεων

Επισημαίνουμε ότι το να μη μπει για συζήτηση το θέμα για άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών ήταν το αποκορύφωμα της ψευτιάς αφού ποτέ μέχρι σήμερα ακόμα και σε θέματα που είχαν δεσμευτεί ότι θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν δεν έχουν κάνει τίποτα είτε η δημοτική είτε η περιφερειακή πλειοψηφία.

Δείχνουν έτσι τον προσανατολισμό τους και αποδεικνύουν σε ποια μεριά είναι. Η περιφέρεια και οι δήμοι είναι ένα εργαλείο στήριξης των μεγάλων ομίλων που προωθούν τα συμφέροντα τους σε βάρος των αναγκών του λαού και για αυτό δε δέχονται να αφιερώσουν έστω και μία συζήτηση για τα αιτήματα των αγροτών, των εργαζομένων κλπ.

Η δύναμη βρίσκεται στους ίδιους τους αγρότες και στην οργάνωσή τους.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!