Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΟΓΕ Β. Κέρκυρας: Συμπαραστεκόμαστε σε εργαζόμενους-ες στον Επισιτισμό-Τουρισμό

Η Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) δηλώνει την συμπαράσταση της σε ξενοδοχοϋπάλληλους και εργαζόμενους – εργαζόμενες στον τομέα του Επισιτισμού-Τουρισμού και στηρίζει την προσπάθεια τους για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Η ανακοίνωση

“Η Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) συμπαραστέκεται σε ξενοδοχοϋπάλληλους και εργαζόμενους – εργαζόμενες στον Επισιτισμό-Τουρισμό, που δίνουν τη μάχη με το σωματείο τους για να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά. Με συλλογικές συμβάσεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας.

Συνεχίζουμε την κοινή μας δράση με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, που βιώνουν φτώχεια, ανασφάλεια και αβεβαιότητα καθώς δεν έχουν ανοίξει πολλά ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, τουριστικά γραφεία κτλ. Μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην περιοχή μας, όπως το Costa Botanica (Τζελίνα) στην Αχαράβη και Sunshine στο Νησάκι, αλλά και πολλά μικρότερα, που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους είναι κλειστά και αρνούνται να κάνουν τις προσλήψεις, όπως οφείλουν.

Οι εργαζόμενες και οι άντρες συνάδελφοί τους είναι άνεργοι, χωρίς εισόδημα, εντελώς ξεκρέμαστοι. Η μονομερής αναστολή δεν έχει επεκταθεί στον Ιούλιο και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν καμιά εισοδηματική και ασφαλιστική κάλυψη, ενώ οι ξενοδόχοι, οι αεροπορικές εταιρείες και οι αναξιοπαθούντες εφοπλιστές, έχουν ταϊστεί με εκατομμύρια επιδοτήσεων.

Δε δεχόμαστε οι ανάγκες των γυναικών και όλων των εργαζομένων να θεωρούνται κόστος για το κράτος. Ιδιαίτερα οι γυναίκες μένουν ξεκρέμαστες οι ίδιες και οι οικογένειές τους. Έγκυες, μωρομάνες, ηλικιωμένες, χωρίς γιατρούς κι εξετάσεις, χωρίς Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αναγκάζονται να χρυσοπληρώνουν την πρόληψη, την θεραπεία, τον προγεννητικό έλεγχο.

Εποχιακές εργαζόμενες, κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και το επίδομα τοκετού και λοχείας (δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα τα 2 χρόνια της πανδημίας). Μαθητές από εργατικές οικογένειες δεν μπορούν να σπουδάσουν, καθώς οι γονείς τους, άνεργοι για δεύτερο καλοκαίρι, αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν και στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες.

Αλλά και όσοι-όσες εργάζονται βιώνουν την εντατικοποίηση, τις περικοπές μισθών, τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις για τσάκισμα συλλογικών συμβάσεων και εργατικών δικαιωμάτων. Εξοντώνονται για να βγάλει όσα περισσότερα μπορεί το τουριστικό και ξενοδοχειακό κεφάλαιο, ενώ κινδυνεύει η υγεία τους, με τον τρόπο που άνοιξε και φέτος ο Τουρισμός.

Δεν ανεχόμαστε να τσακίζονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών και ανδρών για να αυξάνονται τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιρειών. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους στην Κέρκυρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

-Για όσους εργάζονται, μέτρα προστασίας της υγείας και της εργασίας τους, τήρηση των ΣΣΕ, με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

-Για όσους δεν δουλεύουν, πλήρη εισοδηματική κι ασφαλιστική κάλυψη ως τον Οκτώβρη.

-Καμιά γυναίκα χωρίς ασφάλιση και παροχές τοκετού και λοχείας.

Καλούμε τις γυναίκες, που είναι πλειοψηφία στον κλάδο του Τουρισμού, αλλά και τους άντρες, να συνεχίσουν τον αγώνα. Ακόμα πιο δραστήρια να συσπειρώνονται στο σωματείο τους, που είναι η μόνη ασπίδα προστασίας, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου. Μόνο μέσα από την οργανωμένη ταξική πάλη, θα έχουμε αποτελέσματα.”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!