Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΙΝ 23/24-7 (vid)

Πραγματοποιήθηκε η διήμερη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ν. Μουζακίτης ενημερώνει μέσω του kerkyrasimera.gr σχετικά με τις αποφάσεις που λήφθηκαν:

«Σημαντικό θέμα στην συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν η ενημέρωση που έκανε η Περιφερειάρχης σχετικά με την παραίτηση του μέλους του ΦΟΔΣΑ Κ. Ιωάννου και από την αντιπροεδρεία αλλά και από το διοικητικό συμβούλιο, ευχαριστώντας τον για την συνεργασία, ζητώντας του να είναι πάντα δίπλα και αιτιολογώντας την παραίτηση αυτή κατανοώντας ότι ο Αντιπεριφερειάρχης θέλει να εκτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του και δεν μπορεί να είναι ελεγκτής και ελεγχόμενος στη συγκεκριμένη θέση

Σημαντική ενημέρωση ήταν και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Υπουργείο Τουρισμού και με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς επίσης και η ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας, το δεύτερο ξενοδοχείο καραντίνας το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί στα μέσα της εβδομάδας την οποία διανύουμε και για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας.

Επερωτήσεις 

Η δακοκτονία στην Π.Ε. Κέρκυρας και στην καθυστέρηση που υπάρχει λόγω εμπλοκής των εργολάβων. Έχει περάσει οικονομική επιτροπή και η δακοκτονία θα ξεκινήσει κανονικά. Βέβαια, έχει κατατεθεί  μια προδικαστική προσφυγή από συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αλλά αυτό δεν θα μπλοκάρει τη διαδικασία.

Η τρίτη επερώτηση είχε να κάνει με την εξέλιξη του επιχειρησιακού προγράμματος 2021-2027. Επερωτών ήταν ο επικεφαλής της Ιονίου Συμμαχίας ο κ. Σπύρου, ο οποίος μίλησε για το ΕΣΠΑ, την σημασία του και για το ότι θα έπρεπε να γίνεται αξιολόγηση του έτσι ώστε το νέο να πατά σε κάποιες στέρεες βάσεις και να προγραμματίζεται καλύτερα ο στόχος της δεκαετίας στην Περιφέρεια. Μάλιστα ζήτησε και τη σύσταση μιας επιτροπής η οποία θα αποτελείται και από αιρετούς και θα σχεδιάζει το επόμενο ΕΣΠΑ. Η κα Κράτσα απαντώντας, ανέφερε ότι το επόμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2021-2027 θα είναι αυξημένο κατά 60 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο, χαρακτήρισε εύστοχη την ερώτηση ωστόσο επεσήμανε ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να φέρουμε το ΕΣΠΑ προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Κλείνοντας μίλησε για τους 5 άξονες νέου επιχειρησιακού προγράμματος οι οποίοι είναι: η ψηφιακή μετάβαση, η πράσινη οικονομία, οι υποδομές, η απασχόληση και η έξυπνη εξειδίκευση.

Σημαντική ήταν η επερώτηση σχετικά με τα φύκια που σαπίζουν στο εγκαταλελειμμένο λιμάνι του Μαθρακίου όπως έθεσε η ΛΑ.ΣΥ και η κα Αλεξάνδρα Μπαλού τονίζοντας ότι πρόκειται για υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Η απάντηση ήρθε από την κα Ανδριώτη: «είμαστε σε επαφή με τον ΟΛΚΕ. Άμεσα θα υπάρξει ο καθαρισμός όχι μόνο του λιμανιού του Μαθρακίου αλλά και άλλων λιμανιών στην Κέρκυρα».  Ο κ. Ιωάννου συμπλήρωσε, μιλώντας για την ανάγκη επεξεργασίας και ανακύκλωσης των φυκιών μετά την απομάκρυνση τους.

Η τελευταία επερώτηση από τους ίδιους επερωτώντες, αφορούσε τους άστεγους της Κέρκυρας. Ζητήθηκε κοινωνική υπηρεσία για την αντιμετώπιση προβλημάτων τέτοιου είδους. Ο κ. Ζορμπάς απάντησε μιλώντας για το πρόγραμμα που ήδη υφίσταται, το  «Κέντρο Ημέρας» αλλά και τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Στη συνεδρίαση του Σαββάτου

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο κυριάρχησαν οι ακόλουθες επερωτήσεις:

Η επερώτηση σχετικά με το γραφείο Περιφερειάρχη Ι.Ν. και την καταγγελία από τον κ. Θ. Γαλιατσάτο για την μη σωστή ανταπόκριση και απόρριψη έγκρισης μετακίνησης του ίδιου τον Μάρτιο στα Ιόνια Νησιά, απαντήθηκε από την Περιφερειάρχη ότι δεν προβλέπεται από το ΦΕΚ τέτοια μετακίνηση και ότι προορίζεται μόνο για τους αξιωματούχους. Επίσης, απάντησε και στη δεύτερη καταγγελία του κ. Γαλιατσάτου σχετικά με υπάλληλο αποσπασμένη στην Περιφέρεια, η οποία εργάζεται στο γραφείο της Περιφερειάρχη στην Αθήνα, τονίζοντας ότι η υπάλληλος αυτή κινείται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και παράγει σημαντικό έργο.

Η δεύτερη επερώτηση αφορούσε το βιολογικό και την αποχέτευση των Παξών και την καθυστέρηση που υπάρχει στο έργο. Η απάντηση δόθηκε από τον κ. Ορφανουδάκη ο οποίος επεσήμανε ότι ξεκινά σταδιακά η λειτουργία του αν και υπολείπονται ορισμένες εκκρεμότητες.

Εγκρίθηκε ακόμη το «Πρώτο Πανκερκυραϊκό Τουρνουά Ποδοσφαίρου (ποδοτένις) » της Π.Ι.Ν. με τον ΑΟ Αστέρα Μωραΐτικων αν και υπήρξαν αντιδράσεις σχετικά με την επιλογή του αθλήματος το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό στην περιοχή».

Δια ζώσης συνεδριάσεις

Ο κ. Μουζακίτης ερωτώμενος σχετικά με την επαναφορά των δια ζώσης συνεδριάσεων δήλωσε:
«Δεν έχουμε νεότερα σύμφωνα με τα ΦΕΚ που έχουν γνωστοποιηθεί. Η τελευταία διάταξη με την ΚΥΑ λήγει σήμερα. Δεν γνωρίζω αν θα γίνει κάτι σήμερα που θα βγει μια καινούργια ΚΥΑ, αλλά αν λάβουμε υπόψη μας αυτά τα οποία γίνονται και στα Ιόνια αλλά και στην Κέρκυρα που είμαστε λίγο πριν το κόκκινο, πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι για τις δια ζώσης συνεδριάσεις».

ΝΑΝΣΥ ΔΟΡΔΟΚΙΔΟΥ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!