Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι εκδηλώσεις – δραστηριότητες του Συλλόγου Νεοχωρίου Ιούλιο και Αύγουστο

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ: Περαντζάδα στο χωριό με το φωνητικό σύνολο του Συλλόγου και τον μουσικό κ. Χρήστο Ζάχο. Μπορείτε να ακολουθήσετε και να απολαύσετε το φωνητικό σύνολο με τη συνοδεία λαούτου το βράδυ της Κυριακής στους δρόμους του χωριού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ: Θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής – 28 Ιουλίου – στην αίθουσα του Συλλόγου η 14η, κατά σειρά, εθελοντική αιμοδοσία της τράπεζας αίματος του Συλλόγου. “Δώσε λίγο αίμα, σώζεις μια ζωή”. Θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί!

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Γιορτή ψωμιού “Από το στάρι στο ψωμί”. Θα δείτε πώς παρασκευάζονται οι τηγανίτες, οι πιτοπούλες. οι φλαούνες, οι ριγανάτες, το ζυμωτό ψωμί και θα γευτείτε όλα αυτά τα καλούδια. Επίσης θα απολαύσετε λευκιμμιώτικους χορούς από γυναίκες ντυμένες με μπελαμάνες, ροκέτα και άσπρα μαντήλια του χορευτικού του Π.Σ.Λ. “Καντρίλιες ο Γαρουφαλιής”, ενώ θα ακούσετε και λευκιμμιώτικα τραγούδια από το φωνητικό σύνολο του Συλλόγου του χωριού. Τέλος, θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, μαζί με το μουσικό μας Χρήστο Ζάχο, παραδοσιακοί οργανοπαίχτες με λαούτα και βιολιά που θα μας θυμίσουν παλιούς σκοπούς και τραγούδια.

14 ΚΑΙ15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: “Προσκύνημα στη Παναγιά”. Παραμονή απόγευμα εσπερινός στο ξωκλήσι της Παναγιάς Παντάνασσας και το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου παραδοσιακό πανηγύρι. Παραδοσιακή τσιόκα θα βρείτε την ημέρα της Παναγίας στην πλατεία του χωριού μεσημέρι και βράδυ. Σας περιμένουμε!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Φωνητικό Σύνολο του Συλλόγου θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Μ.Κ.Ε. Περιβολίου τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, ενώ το Σάββατο 10 Αυγούστου θα τραγουδήσει στη Βαρκαρόλα που διοργανώνει στον Πετριτή ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!