Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Οι Εργατικές Αγ.Ιωάννη στη συνάντηση Γκίκα με Διοικητή ΟΑΕΔ

H πρόοδος των εργασιών στις εργατικές κατοικίες Αγίου Ιωάννη βρέθηκε στο επίκεντρο της  σημερινής συνάντησης του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στ. Γκίκα με το διοικητή του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτη.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής «ο Διοικητής του ΟΑΕΔ τον ότι ο φάκελος για την συμπληρωματική σύμβαση βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ όσα πρόσθετα, διευκρινιστικά έγγραφα ζητήθηκαν, προσκομίσθηκαν εγκαίρως από την Υπηρεσία. Η επεξεργασία του φακέλου αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, όπου και θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης από τον ΟΑΕΔ και τον εργολάβο του έργου.
Επιπλέον, ο κ. Πρωτοψάλτης επεσήμανε ότι μετά την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στα νησιά λόγω του Covid-19, συνεχίζεται η εκτέλεση εργασιών στις εργατικές κατοικίες, όπου στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται κυρίως τοποθετήσεις μαρμάρων και σταμπωτών. Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των εργασιών θα συνεχιστεί μετά την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης, αμέσως μόλις αυτή εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Επισημάνθηκε ότι δέσμευση της εργολήπτριας εταιρείας είναι το έργο να παραδοθεί στους δικαιούχους 6 μήνες μετά την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης».
Για κοινωφελή ΟΑΕΔ
Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι «σήμερα  υπογράφεται η ΚΥΑ για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το οποίο προβλέπει την απασχόληση συνολικά 36.500 ανέργων. Το επόμενο 10ήμερο αναμένεται να δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρόσληψη 8.300 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, οι οποίοι θα απορροφηθούν σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σε επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών. Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ τόνισε ότι μετά τις αλλαγές του προγράμματος, το 75% της μισθοδοσίας και των εισφορών θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ και μόλις το 25% του μισθολογικού κόστους θα καλύπτεται από Δήμους, Περιφέρειες κλπ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!