Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Οι θέσεις του προέδρου του Δικηγορικού Κέρκυρας για την απαγόρευση συνάθροισης

Στην χθεσινή κατεπείγουσα με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση της Συντονιστικής που ολοκληρώθηκε στις 23.15 συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα  της απαγόρευσης συνάθροισης από 4 άτομα και πάνω. Σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργου Καλούδη “Συγκεκριμένα για την Απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας που απαγορεύει τη συνάθροιση  4 ατόμων και άνω  υποστήριξα  τις εξής θέσεις:

Θέση 1η: Με την απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας που απαγορεύει τη συνάθροιση  4 ατόμων και άνω (ακόμα και εάν φορούν μάσκες και τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας) παραβιάζεται ο σκληρός πυρήνας των  άρθρων 5 παρ. 1 κ παρ.4 καθώς και  του  άρθρου 11 του Συντάγματος.

Θέση 2η: Δεν είναι δυνατόν η χώρα να κυβερνάται διαρκώς με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και με Αστυνομικές Διατάξεις. ( ΚΥΑ, ΠΝΠ, ΑΔ). Υπάρχει Βουλή.

Θέση 3η: Είναι μείζον έννομο και κοινωνικό αγαθό η δημόσια υγεία και ασφαλώς χρήζει προστασίας με νομοθετικές διατάξεις που πρέπει να ψηφίζει η Βουλή.

Θέση 4η: Τα όποια αναγκαία περιοριστικά μέτρα για τη προστασία της δημόσιας υγείας εν όψη του εορτασμού της λαϊκής εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973-Πολυτεχνείου που οδήγησε στην ανατροπή της χούντας,  όφειλε να τα  ανακοινώσει η κυβέρνηση, μετά από γνωμοδότηση των Λοιμωξιολόγων, τα πρακτικά της οποίας έπρεπε να είχαν  δημοσιοποιηθεί πριν την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων.»

Ψήφισα τη πρόταση αυτή διαφοροποιούμενος από αυτήν της πλειοψηφίας η οποία τελικά επηρεάστηκε  από τη τοποθέτησή μου  και ήλθε πλησιέστερα  προς τη δική μου από όσο ήταν αρχικά”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!