Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Οι κερκυραϊκές χορευτικές διακρίσεις…έφτασαν στο Βιετνάμ

Οι διακρίσεις των κερκυραϊκών σχολών σε διαγωνισμούς χορού, παντός είδους, συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η διάκριση ήρθε από την σχολή Fuego Art Dance – Maria Traka, οι μαθήτριες της οποίας συμμετείχαν το διάστημα 15-18 Ιουλίου 2021 σε διεθνή on line διαγωνισμό belly dance, που διοργάνωσε η διεθνούς φήμης Βιετναμέζα  δασκάλα  χορού Do Hong Hanh.

Οι Κερκυραϊκές διακρίσεις

Την πρώτη θέση στην κατηγορία tribal Fusion κατέκτησε η Χαριτίνη Κούρκουλου ενώ την Τρίτη θέση στην ίδια κατηγορία η Βίκυ Σαραντίδη. Στην ίδια κατηγορία η Έφη Σουέρεφ βραβεύτηκε ως new talent και η Βάλια Πετροπούλου ως  young star.

Τρίτη θέση επίσης στην κατηγορία drum adult group η Δήμητρα Κώστα και η Κατερίνα Ψάιλα. Μάλιστα η Κατερίνα Ψάϊλα διακρίθηκε  ως new talent στην κατηγορία amateur oriental & pop . Τέλος Μαρίνα Νάτση και Σπυριδούλα Κατσαρού κατέλαβαν την έκτη & έβδομη θέσεις αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δασκάλα χορού Μαρία Τράκα  της κερκυραϊκής σχολής Fuego Art Dance πήρε το βραβείο της καλύτερης χορογράφου του διαγωνισμού.

 

Ικανοποίηση & υπερηφάνεια

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Μαρία Τράκα ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: « Είμαι πολύ περήφανη για όλες μου τις μαθήτριες για την σκληρή δουλειά τους. Μέσα από την παρουσίαση τους ήρθε και μια πολύ τιμητική διάκριση για μένα ως καλύτερη χορογράφος. Τιμή μου επίσης να είμαι μια από τους κριτές σε αυτόν τον τόσο άψογα διοργανωμενο φεστιβάλ, με συμμετοχές από Ευρώπη και Ασία. Ευχαριστώ πολύ την διοργανώτρια Do Hong Hanh για την εμπιστοσύνη της και την πρόσκληση. Η σχολή μας και μέσα από αυτή η χώρα μας και το αγαπημένο μου νησί γίνονται αναγνωρίσιμα σε όλο τον κόσμο. Ο χορός καταφέρνει να εκμηδενίζει τις αποστάσεις και να ενώνει τις χορεύτριες όλου του κόσμου. Ανυπομονώ για την συνέχεια…».

 

Το  Tribal Fusion Belly Dance

Είναι ένα νέο είδος χορού που συνδυάζει το βασικό βηματολόγιο του παραδοσιακού ανατολίτικου χορού της κοιλιάς (Oriental) με την πρόσμιξη βασικών χαρακτηριστικών κινήσεων από άλλους χορούς όπως το φλαμένκο, πόππινγκ, κλασικό ινδικό χορό, σύγχρονο κ.α. Eίναι μετεξέλιξη του American Tribal Style χορού με φολκλορικές επιρροές.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!