Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι συγγραφείς Γεωργία Καλαμαρά και Γιώργος Δάμτσιος μιλούν στην “Κ.Σ.”

“Το τραγούδι της θύελλας”

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΒΑΡΣΑΜΗ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το νέο βιβλίο της πολυγραφότατης επιμελήτριας και συγγραφέως Γεωργίας Καλαμαρά σε συνεργασία με τον επίσης συγγραφέα και εκδότη Γιώργο Δάμτσιο «Το τραγούδι της Θύελλας», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Bookstagram.

Σκοτεινό και μυστηριώδες. Μια ιστορία με αρχαίες ρίζες, τότε στα χρόνια των Κελτών. Νύχτα και δάση. Ομίχλη και αγωνία. Μυστήριο και άγνωστο. Συνεχής δράση. Ένταση, περιπέτεια, ανατροπή. «Το Τραγούδι Της Θύελλας» δεν είναι ένα ρομαντικό βιβλίο. 

 

Είναι ένα urban μυθιστόρημα φαντασίας που εξυμνεί μεν την αγάπη, τον έρωτα, τις προσωπικές θυσίες αλλά ταυτόχρονα φανερώνει παμπάλαια, σκοτεινά κι επικίνδυνα μυστικά. Δείχνει τη χειραγώγηση, την επιβολή εξουσίας, την αμείλικτη κι αδυσώπητη πλευρά εκείνων που ποθούν να αποκτήσουν δύναμη και κύρος. Και οι δύο εχθροί έχουν το ίδιο όπλο: «Το Τραγούδι Της Θύελλας». Ένα όπλο πανίσχυρο και άκρως θανάσιμο. Εσείς θα τολμήσετε να το διαβάσετε;  

 

Η εφημερίδα «Κ.Σ.» φιλοξενεί τη Γεωργία Καλαμαρά και τον Γιώργο Δάμτσιο, οι οποίοι απαντούν σε ερωτήματα, στο πλαίσιο του προαναφερθέντος βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Bookstagram. 

Έχετε συνεργαστεί και σε προηγούμενα βιβλία, είναι δύσκολο να γράφετε μαζί με κάποιον άλλον δημιουργό; Ποιο ήταν το έναυσμα που αποτέλεσε έμπνευση για τη συγγραφή του βιβλίου «Το τραγούδι της Θύελλας»;

Γ.Κ.: Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία. Η συγγραφή μαζί με τον Γιώργο αποτελεί πάντα μοναδική εμπειρία. Είναι από τους συνεργάτες που ο καθένας θα ήθελε να είχε. Ως ο πιο ώριμος συγγραφικά, διαθέτει την ικανότητα να καθοδηγεί αλλά και να σέβεται τον ομότεχνό του. Απολαμβάνω κάθε φορά τη συνεργασία μας! 

«Το τραγούδι της θύελλας» προϋπήρχε ως βιβλίο, με άλλο τίτλο και φυσικά ανέκδοτο από το 2016. Πέρυσι λοιπόν κάναμε τις απαραίτητες αλλαγές και το αποτέλεσμα μας άφησε πολύ ικανοποιημένους. Έμπνευση αποτέλεσε η μυθολογία των Κελτών.

Γ.Δ.: Το να γράφεις από κοινού με κάποιον άλλο είναι δύσκολο εγχείρημα και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά αδιέξοδα. Χρειάζεται να επιλέξεις με προσοχή τον συνεργάτη σου. Με τη Γεωργία δεν δυσκολεύτηκα στιγμή, πάντως. Είναι εξαιρετική επαγγελματίας και είχε την ικανότητα να «αφουγκραστεί» τις ιδέες μου. Ειδικά στο συγκεκριμένο βιβλίο τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα επειδή, όπως ήδη ανέφερε και η ίδια, η ιστορία προϋπήρχε. Κατάφερε, όμως, όχι απλώς να ενταχθεί σ’ αυτή αλλά να την απογειώσει!

Θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστε τι είναι τελικά «Το τραγούδι της θύελλας» και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην πλοκή; 

Γ.Κ.: «Το τραγούδι της θύελλας» είναι στην ουσία η ιστορία του βιβλίου. Πρόκειται για ένα πανίσχυρο όπλο χειραγώγησης που διεισδύει στα κατάβαθα του μυαλού. Αλλά καλύτερα να σας αφήσω να ανακαλύψετε μόνοι σας περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό διαβάζοντας το βιβλίο.

 

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας μια συγκεκριμένη στιγμή ή σκηνή από το βιβλίο που σας έχει αποτυπωθεί στο νου και για ποιο λόγο; 

Γ.Κ.: Πρόκειται για μια σκηνή στο τέλος του βιβλίου, που προσωπικά τη θεωρώ πολύ έντονη συναισθηματικά. Η συγκεκριμένη δείχνει τη δύναμη της αγάπης, την αυταπάρνηση και τη θυσία. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί θα κάνω σπόιλερ.

Γ.Δ.: Είναι πράγματι δύσκολο να αναφέρουμε κάτι δίχως να προδώσουμε την πλοκή. Θα απαντήσω πιο γενικά και θα πω ότι το βιβλίο αυτό παίζει σε πολλά σημεία με τα ανθρώπινα συναισθήματα και έτσι μοιραία όσο το γράφαμε τα αποτύπωνε και μέσα μας. 

Μπορεί η δύναμη της λογοτεχνίας από μόνη της να αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν τα βιβλία και την ανάγνωση; Τι πιστεύετε;

Γ.Κ.: Γενικά η λογοτεχνία ως έννοια δείχνει ακριβώς αυτό, την τέχνη του λόγου. Η οποία μαγεύει, ταξιδεύει, καλλιεργεί το πνεύμα, διευρύνει τον νου. Αυτό που χρειάζεται είναι ο αναγνώστης να της δώσει την ευκαιρία να τα βιώσει όλα αυτά. Από εκεί και πέρα οι όροι βιβλίο και ανάγνωση παίρνουν άλλη διάσταση.

Τι να περιμένουμε μελλοντικά από εσάς;

Γ.Κ.: Σίγουρα ένα νέο βιβλίο και μάλιστα σύντομα! Ωστόσο εντός του νέου έτους θα κυκλοφορήσουν και μερικά συλλογικά έργα στα οποία έχω την τιμή να συμμετάσχω.

Γ.Δ.: Κι εγώ μέσα στο 2024 ετοιμάζω και πάλι πολλές και διαφορετικές κυκλοφορίες. Επίσης, τόσο η Γεωργία όσο κι εγώ, δεν αποκλείουμε και μια νέα μελλοντική συνεργασία! 

Σας ευχαριστούμε θερμά για την όμορφη κουβέντα. Εύχομαι καλές αναγνώσεις σε όλους!

Η Γεωργία Καλαμαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλεία. Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Έχει αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και κάποια διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής, σεμινάρια για τη λογοτεχνία του φανταστικού, σεμινάριο διόρθωσης κι επιμέλειας κειμένων και σεμινάριο Εγκληματολογίας. Οι «Φεγγαροφύλακες» (εκδόσεις Γράφημα) είναι το πρώτο της μυθιστόρημα επικής φαντασίας. Η νουβέλα «Ήμισυς» (Εκδόσεις Υδροπλάνο) απέσπασε το βραβείο Everly Καλύτερο Εξώφυλλο Έλληνα συγγραφέα στο Fantasy Festival 2K22 ενώ βρέθηκε στο top5 στην κατηγορία Καλύτερο Βιβλίο Φαντασίας Έλληνα συγγραφέα. Από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο κυκλοφορεί και το ψυχολογικό της θρίλερ «Μη μου ξυπνάς τη λύπη» ενώ από τις Bookstagram Editions κυκλοφορούν το βιβλίο τρόμου «Κακοί Οιωνοί» που συνέγραψε με την αδερφή της Γιώτα Καλαμαρά και απέσπασε το βραβείο Everly στο Fantasy Festival 2K23 στην κατηγορία Καλύτερο Βιβλίο Τρόμου Έλληνα συγγραφέα καθώς και το μυθιστόρημα «Το τραγούδι της θύελλας» που συνέγραψε μαζί με τον Γιώργο Δάμτσιο. 

Ο Γιώργος Δάμτσιος γεννήθηκε το 1978 και μένει στη Νάουσα Ημαθίας. Είναι ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Bookstagram. Από τις εκδόσεις BELL κυκλοφορεί η crime fiction σειρά του με τίτλο «Ευγενείς Άγριοι», η οποία βρίσκεται ήδη στο έκτο βιβλίο. Έχει συνεργαστεί επίσημα με συγκροτήματα όπως οι Judas Priest και Nightwish, καθώς και με συγγραφείς όπως οι Adam Nevill και Graham Masterton, για λογαριασμό του λογοτεχνικού/μουσικού project «The Metal Chapters». Παίζει μπάσο στο Heavy Metal συγκρότημα Silent Vortex ενώ αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει λάβει τη διεθνή πιστοποίηση EFFE που αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας. Πραγματοποιεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής για λογαριασμό του Γραφείου Πολιτισμού του Δήμου Η. Π. Νάουσας, και είναι μέλος της Επιτροπής Ισότητας του ίδιου Δήμου. Έχει κυκλοφορήσει δεκαέξι βιβλία και έχει συμμετάσχει με διήγημά του σε είκοσι συλλογικά έργα ή βιβλία άλλων συγγραφέων, συχνά κατόπιν διακρίσεων σε διαγωνισμούς. Βρείτε τον στο www.georgedamtsios.com

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!