Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Οι 40 πρώτοι υποψήφιοι με τη ΛΑΣΥ Κ. Κέρκυρας και επικεφαλής τον Γ. Μπορμπότη

Εισαγωγικά, ο υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας  & Διαποντίων Νήσων, Γιάννης Μπορμπότης, επεσήμανε:

Η καθημερινότητα επιβεβαιώνει ότι ο θεσμός του Δήμου αποτελεί έναν τοπικό εκτελεστικό βραχίονα του κεντρικού κράτους. Είναι ο μηχανισμός που αναλαμβάνει να εφαρμόσει τις κυβερνητικές πολιτικές αλλά και τις πολιτικές της ΕΕ στο επίπεδο της πόλης, του χωριού και της γειτονιάς.  Ο ρόλος που παίζει στις ζωές μας ο Δήμος έχει αναβαθμιστεί τα προηγούμενα χρόνια και στόχος είναι να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Οι δημοτικές αρχές διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ ενώ αναλαμβάνουν όλο και περισσότερες ευθύνες για τομείς της ζωής μας.

Ας αναρωτηθούμε όμως: Όλα αυτά τα χρήματα που διαχειρίστηκε η Δημοτική Αρχή αυτά τα 4 χρόνια αλλά και οι προηγούμενες, πως βελτίωσαν τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε; Είναι στη σκέψη και στο στόμα του καθενός, ότι η Κέρκυρα του «τουριστικού θαύματος» γίνεται συνεχώς ένα όλο και πιο αφιλόξενο μέρος για τους κατοίκους της. 

Όλο και λιγότεροι ελεύθεροι χώροι, κυκλοφοριακό χάος, έλλειψη νερού, φτώχια σε χώρους άθλησης και πολιτισμού, αδυναμία εύρεσης ποιοτικής και φθηνής στέγης, απαράδεκτο οδικό δίκτυο, ακρίβεια, βρωμιά, ανύπαρκτη αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία, ανύπαρκτος προσεισμικός έλεγχος, σχολικά κτήρια πολύ πίσω από τις ανάγκες κλπ είναι μόνο κάποια από αυτά που βιώνει σήμερα η κοινωνική πλειοψηφία της Κέρκυρας. Είναι φανερή τελικά η συσσωρευμένη εγκατάλειψη του νησιού μας.

Ο Δήμος έχει το δικό του σοβαρό μερίδιο ευθύνης αφού για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών δίνει ψίχουλα την ίδια ώρα που αποτελεί τον καλύτερο μεσάζοντα μεταξύ των χρημάτων των φορολογούμενων και των εργολάβων.  

Προεκλογικά εμφανίζονται υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και μας λένε ότι είναι ακομμάτιστοι ή υπερκομματικοί, ότι είναι δήθεν «ανεξάρτητοι».  Μας λένε  ότι η «Κέρκυρα μας είναι πάνω από όλα» και ότι δεν κοιτάνε χρώματα αυτοί που είναι στελέχη κυβερνητικών κομμάτων, αυτοί στριμώχνονται για μία φωτογραφία ή χειραψία με Πρωθυπουργούς, υπουργούς, και στελέχη των κομμάτων εξουσίας. Μας λένε ότι “νοιάζονται για το καλό του τόπου” αυτοί που τα κόμματα που στηρίζουν μας έχουν φτάσει εδώ σήμερα. 

Εμφανίζονται επίσης και διάφοροι «τεχνοκράτες», «ικανοί» και «πετυχημένοι»  που δήθεν θα «βάλουν τάξη» στο Δήμο και προβάλλονται ως μεσσίες. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι όλους μα όλους αυτούς τους έχουμε δοκιμάσει και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Όλοι αυτοί δεν συγκρούστηκαν ποτέ, όχι γιατί δεν μπορούσαν αλλά γιατί δεν ήθελαν, με τις κυβερνητικές πολιτικές που αφορούσαν τους Δήμους.

Το ζήτημα δεν είναι αν είναι κάποιος γενικά ικανός, αλλά ποια πολιτική θα εφαρμόσει με αυτή του την ικανότητα. Μία πολιτική η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων ή τις ανάγκες των πολλών; 

Μία πολιτική που θα συνεχίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, την λογική του κόστους – οφέλους όταν μιλάμε για τα προβλήματα του λαού, τη σκανδαλώδη στήριξη του τουριστικού κεφαλαίου και των μεγαλοεπιχειρηματιών, την συνέχιση της κατάσταση ομηρίας των εργαζομένων στο Δήμο με διάφορες συμβάσεις ορισμένου χρόνου; Αυτή ακριβώς την πολιτική είναι «δεσμευμένοι» να εφαρμόσουν αυτοί οι υποψήφιοι γιατί είναι από θέση αρχής τοποθετημένοι απέναντι στα συμφέρονται του λαού. 

Η ψήφος μας στις εκλογές του Οκτώβρη δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια «χαλαρή», «φιλική» ή «συγγενική» ψήφος, χωρίς πολιτικό περιεχόμενο. Η ψήφος του Οκτώβρη αφορά τις ζωές μας και δεν πρέπει να την σπαταλήσουμε. Στις τοπικές εκλογές κρίνεται ποιος θα εφαρμόσει τις κυβερνητικές και ευρωπαϊκές πολιτικές στο επίπεδο του Δήμου και ποιος θα σταθεί απέναντι. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έδωσε μάχες και μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, προσπάθησε να συνδέσει τα προβλήματα των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των φοιτητών, των νέων με τη συζήτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι Δημοτικοί μας σύμβουλοι βρέθηκαν στο πλευρό όποιου διεκδικούσε βελτίωση της ζωής του, όποιος διεκδικούσε ένα καλύτερο αύριο. Έφεραν δεκάδες τοπικολαϊκά προβλήματα για συζήτηση και ανέδειξαν τις αιτίες αλλά και πρότειναν τις λύσεις. Αυτές μας οι μάχες είχαν αποτελέσματα, μαζί με το λαό, τα σωματεία και τους συλλόγους του είχαμε νίκες που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για το μέλλον. 

Σας καλούμε να δυναμώσουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Nα εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις, ακούραστα και αποφασιστικά στον αγώνα για όλα αυτά που μας αξίζουν.

Η θέση όλων όσων θέλουν να υπάρξει ανατροπή στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής, είναι εδώ! Μαζί με τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να μη μετράμε χαμένες τετραετίες για τα λαϊκά συμφέροντα στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

Στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των γυναικών, της νεολαίας.

Σήμερα παρουσιάζουμε τους 40 πρώτους:

  1. ΑΛΕΞΙΟΥ  ΑΜΑΛΙΑ, επαγγελματίας στο χώρο του εμπορίου.
  2. ΑΣΠΙΩΤΗΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ, συνταξιούχος οικοδόμος.
  3. ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ, συνταξιούχος ραδιοτηλεγραφητής εμπορικού ναυτικού, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Κέρκυρας.
  4. ΒΛΑΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, συνταξιούχος οικοδόμος, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κερκυραίων.
  5. ΓΕΡΟΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, υδραυλικός.
  6. ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ, συνταξιούχος.
  7. ΓΚΟΓΚΑΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ, συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος, πρώην Πρόεδρος του ΔΣ του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων 
  8. ΓΚΟΓΚΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Καναλίων.
  9. ΓΟΥΛΗΣ  ΘΟΔΩΡΟΣ, συνταξιούχος γιατρός, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Ιονίων Νήσων. 
  10. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ, αγρότης, πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουραμάδων.
  11. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, συνταξιούχος νοσηλευτής, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουραμάδων.
  12. ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ  ΕΥΤΥΧΙΑ, συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος. 
  13. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ  ΕΛΕΝΗ, συνταξιούχος του ΟΤΕ.
  14. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, συνταξιούχος εργαζόμενος στον κλάδο του επισιτισμού.
  15. ΔΟΥΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, φιλόλογος.
  16. ΘΥΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, κτηνίατρος, μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 
  17. ΘΥΜΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, καθηγητής πληροφορικής και πολιτικός επιστήμονας, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
  18. ΚΑΛΑΚΟΥ ΜΑΡΩ, ξενοδοχοϋπάλληλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών ΙΕΚ Κέρκυρας Τουριστικών Επαγγελμάτων.
  19. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΤΗ ΕΛΕΝΗ, συμβασιούχος Δημοτική Υπάλληλος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.  
  20. ΚΑΡΔΑΜΗ  ΜΕΛΠΩ, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, χορογράφος, καλλιτεχνική διευθύντρια της χοροθεατρικής ομάδας «Αφενός Κινούμαι» 
  21. ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗ-ΜΙΣΦΟΥΤ  ΡΟΖΑ, συνταξιούχος δημοσίου.
  22. ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΑΓΓΕΛΟΣ, ξενοδοχοϋπάλληλος, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.
  23. ΚΡΑΣΑΚΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, πολιτικός μηχανικός, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μαντουκίου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.   
  24. ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗ – ΓΥΠΑ  ΜΑΝΤΕ,  συνταξιούχος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιαννάδων και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.
  25. ΛΟΥΚΑ ΣΙΑ, ιδιωτική υπάλληλος.
  26. ΜΑΚΡΗ ΔΩΡΑ, συνταξιούχος νοσηλεύτρια, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Κέρκυρας.
  27. ΜΕΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, εκλεγμένη αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών.
  28. ΜΠΟΤΕΤΖΑΓΙΑ  ΚΑΤΙΑ, ιδιωτική υπάλληλος στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας.
  29. ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, μάγειρας, εργαζόμενος στον επισιτισμό.
  30. ΠΕΛΑΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, τραπεζοϋπάλληλος, Πρόεδρος του Παραρτήματος Κέρκυρας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Φαιάκων, Ειδικός Γραμματέας της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.   
  31. ΠΙΕΡΡΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ, λογιστής, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, αντιπρόσωπος του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία.
  32. ΠΡΙΦΤΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, συνταξιούχος νηπιαγωγός, Ταμίας του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας.
  33. ΠΥΡΟΜΑΛΗ ΜΥΡΣΙΝΗ, ξεναγός και μεταφράστρια. 
  34. ΡΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, γεωπόνος, εργαζόμενος στον κλάδο του τουρισμού. 
  35. ΤΖΕΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, εκπαιδευτικός αγγλικών στην ιδιωτική εκπαίδευση, συγγραφέας.
  36. ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ.
  37. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ  ΜΥΡΣΙΝΗ, ξενοδοχοϋπάλληλος, δημοτική σύμβουλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, εργαζομένων επισιτισμού – τουρισμού. 
  38. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ, εργαζόμενη σε super market, Ταμίας του ΔΣ του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
  39. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας στη δημόσια εκπαίδευση.
  40. ΧΥΤΗΡΗ ΜΑΡΙΑ, συνταξιούχος εργαζόμενη στην Ολυμπιακή, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Κερκυραίων.

12/08/2023

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!