Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 7 Περιφέρειες που εκλέγουν σήμερα νικητή

Το ενδιαφέρον των σημερινών εκλογών στρέφεται στις κρίσιμες αναμετρήσεις στον β’ γύρο στις 7 Περιφέρειες της χώρας.

Τα φώτα στρέφονται στην Περιφέρεια Αττικής όπου ο υποψήφιος της ΝΔ, Γιώργος Πατούλης αντιμετωπίζει την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και νυν περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου. Στον α γύρο ο Γιώργος Πατούλης ήρθε πρώτος με ποσοστό 37,63% και η Ρένα Δούρου ακολούθησε με ποσοστό 19,71%. 

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αναμετρούνται ο νυν περιφερειάρχης και εκλεκτός της Πειραιώς, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος την περασμένη Κυριακή έλαβε 34,36% και ο «αντάρτης» Χριστόδουλος Τοψίδης, που έλαβε 30,61%.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η νυν περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου διεκδικεί την επανεκλογή της έχοντας ως «προίκα» τη στήριξη του κόμματός της και το 30,60% του α΄ γύρου, ενώ ο αντίπαλός της, ανεξάρτητος με δεξιές καταβολές, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, έλαβε 24,36%.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης, που έχει τη στήριξη της ΝΔ, και έλαβε 36,96% φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος πήρε το 32,93% των ψήφων και διεκδικεί την επανεκλογή του με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Στα Ιόνια Νησιά, από την ΝΔ η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η οποία κέρδισε ποσοστό 29,50% την πρώτη Κυριακή, αντιμετωπίζει τον νυν περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος έλαβε το 22,16% των ψήφων.

Τον θώκο της Περιφέρειας Πελοποννήσου διεκδικεί εκ νέου ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατούλης, ο οποίος με το 34,09% απέκτησε βραχεία κεφαλή τον α΄ γύρο έναντι του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο στηρίζει η ΝΔ, και την περασμένη Κυριακή έλαβε 33,60%.

Τον Κώστα Μπακογιάννη στη θέση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας επιθυμούν να διαδεχτούν ο εκλεκτός της ΝΔ, Φάνης Σπανός, ο οποίος έλαβε 39,71% και ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, που προτιμήθηκε από το 23,84% των ψηφοφόρων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!