Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Δένδια στη Βουλή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

 Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, κατά την αγόρευσή του χθες επί της εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών σύμφωνα με το αρ.45§2 ΚΒ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

• Η πατρίδα μας λόγω της τριπλής κατοχής Γερμανίας – Ιταλίας – Βουλγαρίας υπέστη μια πρωτόγνωρη καταστροφή για το μέγεθος της οποίας δεν υπάρχει αντίλογος. Χάθηκε ποσοστό 7-11% του πληθυσμού, ένα από τα υψηλότερα μεταξύ των εμπλακέντων στον πόλεμο κρατών, οι δε υλικές καταστροφές υπολογίσθηκαν στο συσσωρευμένο εθνικό εισόδημα 33 ετών ή τον προϋπολογισμό του κράτους για 130 χρόνια. Χάθηκε περίπου 25% του δασικού πλούτου, η εξορυκτική βιομηχανία καταστράφηκε, δρόμοι και σιδηρόδρομοι υπέστησαν τεράστιες ζημιές, 3.700 πόλεις και οικισμοί καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς, λεηλασίες και πυρπολήσεις.

• Ομοίως δεν χωρεί αντίλογος για το ποιοι δεν δικαιούνται να αρθρώσουν λόγο για το θέμα αυτό: Οι πολιτικοί επίγονοι των ναζιστών, οι υπερασπιστές των ολετήρων της χώρας. Αρκεί να θυμηθούμε τι είχε πει σε δημόσια εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής για την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης: “Πήραν το τρενάκι και πήγαν ταξιδάκι σε ένα πανέμορφο τοπίο με ψηλές καμινάδες”! Και παρά ταύτα, το κόμμα αυτό απαιτεί λόγο στη συνεδρίαση της Βουλής!

• Ο Πρωθυπουργός επιχείρησε ν’ απαντήσει στις εύλογες αιτιάσεις για την καθυστέρηση της κυβέρνησης να συζητήσει το θέμα κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό μεν δεν συνιστά απάντηση για το τι έκανε η δική του κυβέρνηση, από την άλλη δε αδικεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις που είχαν προβεί σε ρηματικές διακοινώσεις προς τη Γερμανία.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!