Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ομιλία του πιο πολύγλωσσου ανθρώπου στην Ευρώπη, Γιάννη Οικονόμου στο Ιόνιο Παν/μιο και στο Μουσείο Σολωμού

Το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης & Διερμηνείας σας προσκαλεί στην ομιλία του δρος Γιάννη Οικονόμου
με θέμα
: «Γλωσσικά Επαγγέλματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου στις 18.30 στην αίθουσα Χάρης Κατσούλης (πρώην Ι3). Ο Δρ. Οικονόμου θεωρείται ο πιο πολύγλωσσος άνθρωπος στην Ευρώπη. Μιλάει 32 ξένες γλώσσες, μεταξύ αυτών είναι: η αγγλική, γαλλική, γερμανική ιταλική, ισπανική. τουρκική, σουηδική, αρμενική, εβραϊκή, πολωνική, κινεζική κλπ. Ο Δρ. Οικονόμου πήρε πτυχίο απο το ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University και στο University of La Laguna κι ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Harvard University. Επί σειρά ετών, είναι διερμηνέας και μεταφραστής στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
Ο Δρ. Οικονόμου είναι μέλος της MENSA (World Association for the Intellectually Gifted).

Σημείωση: Ο Δρ. Οικονόμου θα δώσει άλλη μία ομιλία ανοιχτή στο κοινό, την Πέμπτη, 12/3 στο Μουσείο Σολωμού με θέμα: Πολυγλωσσία και Ανθρώπινα Δικαιώματα στην ΕΕ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!