Quantcast
Έργο Interreg Ελλάδα-Ιταλία: FISH and CHIPS Αλιεία και Πολιτιστική Κληρονομιά, Ταυτότητα και Τοπικές Συμμετέχουσες Κοινωνίες
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οργάνωση εκπαιδευτικών πειραματικών εργαστηρίων εθνοαρχαιολογίας Νότιας Κέρκυρας

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το έργο FISH & CHIPS που υλοποιείται μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Ιταλία διοργανώνει εκπαιδευτικά πειραματικά και συμμετοχικά εργαστήρια εθνοαρχαιολογίας με θέμα παραδοσιακές μορφές, εργαλεία και τεχνικές αλιείας στη Νότια Κέρκυρα με στόχο να αναδείξουν τον παράκτιο πλούτο και πολιτιστικό απόθεμα της Νότιας Κέρκυρας. 

Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο υλοποίησης του Οικομουσείου Πετριτή και Νότιας Κέρκυρας, το οποίο, αξιοποιώντας έναν χώρο πληροφόρησης στον Πετριτή και ένα Δίκτυο Πολιτιστικών Διαδρομών (Χερσαίων και Θαλάσσιων) στη Νότια Κέρκυρα, θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και στην προσφορά ειδικών μορφών τουρισμού.

Δυνατότητα μεταφοράς.

Ζωντανή μετάδοση (live-streaming) μέσω youtube στη σελίδα Petritis Ecomuseum

 

Τα εργαστήρια

Τα εργαστήρια έχουν πειραματικό και συμμετοχικό χαρακτήρα και στοχεύουν στην ανάδειξη του παράκτιου πλούτου και πολιτιστικού αποθέματος της Νότιας Κέρκυρας. Στα εργαστήρια θα συμμετάσχουν φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά και νέοι επαγγελματίες αλιείς, τουριστικοί πράκτορες κ.λπ. Οι εκπαιδευτικές δράσεις/επίδειξη και συμμετοχική εφαρμογή αλιευτικών μεθόδων θα υλοποιηθούν από εξειδικευμένους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής. Το πρώτο εργαστήριο θα λάβει χώρα την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στο Λιμάνι του Πετριτή, ενώ το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων (Τάγιο). Κατά την διάρκεια της πραγματοποίησης των εργαστηρίων θα υπάρξει ταυτόχρονη μετάδοση μέσω internet (live streaming) μέσω youtube στη σελίδα Petritis Ecomuseum. Θα υπάρξει επίσης δυνατότητα μεταφοράς περιορισμένου αριθμού φοιτητών και άλλων ενδιαφερομένων από την Κέρκυρα (Ιόνιο Παν/μιο – Τμήμα Ιστορίας) προς τον χώρο των εκδηλώσεων μετά από συνεννόηση με τους διοργανωτές.

Πληροφορίες: Ανδρέας Καπετάνιος, Επ. Καθηγητής (e-mail: kptandreas@gmail.com), Κωνσταντίνος

Σμπόνιας, Αν. Καθηγητής (e-mail: sbonias@ionio.gr)

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κωνσταντίνος Σμπόνιας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμ. Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου (e-mail: sbonias@ionio.gr)

Ανδρέας Καπετάνιος, Επίκουρος Καθηγητής Τμ. Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου (e-mail: kptandreas@gmail.com)

Διοργάνωση:

Ομάδα Έργου FISH&CHIPS, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Τόπος Α.Ε. Σύμβουλοι Ανάπτυξης

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!