Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΦΑΜ-ΑΕ Λευκίμμης & Κέρκυρα «σε αναμμένα κάρβουνα»

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται  οι ομάδες της Γ΄Εθνικής, οι οποίες περιμένουν την ΕΠΟ να δημοσιοποιήσει τη νέα προκήρυξη επανέναρξης του πρωταθλήματος, ωστόσο προκήρυξη δεν βλέπουν.

Παρά το γεγονός, ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ Παναγιώτης Νικολάου, δήλωσε προχθές «ότι την ερχόμενη εβδομάδα η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ θα επικυρώσει την απόφαση για σέντρα στις 4 Απριλίου», εν τούτοις κοινή πεποίθηση είναι ότι το θέμα μάλλον θα οδηγηθεί στις καλένδες για μετά τις εκλογές στην ΕΠΟ, που θα διεξαχθούν στις 27 Μαρτίου. Ενώ, από εκεί και πέρα κανένας δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για το εάν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Πάντως σε κάθε περίπτωση οι κερκυραϊκές ομάδες, ΟΦΑΜ, ΑΕ Λευκίμμης και ΠΣ Κέρκυρα (όπως έχει μετονομαστεί ο ΑΟ Κασσιώπη) έχουν ξεκινήσει προετοιμασία για να μπουν στη μάχη του 5ου ομίλου.

 

Π. Δημητρίου: Η Γ΄Εθνική θα συνεχιστεί. Τα τοπικά θα δούμε

 

Στο Ilia News μίλησε ο Παναγιώτης Δημητρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ και μέλος της Ε.Ε., ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα θα αποτελέσει τον νέο αναπληρωτή Πρόεδρο της Ομοσπονδίας την επόμενη μέρα των εκλογών, ευρισκόμενος ουσιαστικά ακριβώς κάτω από τον πρόεδρο, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ο Παναγιώτης Δημητρίου, κλήθηκε να απαντήσει γιατί την τύχη των τοπικών πρωταθλημάτων, για την προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής, αλλά και για την ημερομηνία έναρξης.

Αρχικά, ανέφερε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για τα τοπικά πρωταθλήματα, δεδομένου ότι ακόμα δεν υπάρχει άδεια να διεξαχθούν παιχνίδια, γι’ αυτό εξάλλου το θέμα πήρε αναβολή να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Αυτή τη στιγμή, τα τοπικά πρωταθλήματα ως γνωστόν δεν μπορούν να παιχτούν. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει τρόπος να γίνει συζήτηση πάνω σε οποιαδήποτε βάση, από τη στιγμή την οποία απαγορεύεται να διεξαχθούν ούτε καν οι προπονήσεις στις ομάδες αυτές. Και δεν υπάρχει και στον ορίζοντα κάτι τέτοιο άμεσα. Επίσης μην ξεχνάμε ότι και στις κατηγορίες τις οποίες έχουν επιτραπεί οι προπονήσεις, αυτό γίνεται τηρώντας πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Για την αναβολή της επικύρωσης της προκήρυξης της Γ΄ Εθνικής, καθώς και την ημερομηνία έναρξης, ο Παναγιώτης Δημητρίου ανέφερε ότι στη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή, δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη θέμα Γ΄ Εθνικής.

“Για τη Γ΄ Εθνική, έχουμε πάρει απόφαση για να ξεκινήσει. Μεταφέραμε μάλιστα την έναρξη μια βδομάδα πίσω και συγκεκριμένα στις 4 Απριλίου. Αυτό έχει ήδη γίνει. Εκείνο το οποίο απομένει να συζητηθεί, είναι η επικύρωση της τροποποίησης της προκήρυξης. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα γίνει στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή”.

Ο ΟΦΑΜ & Λευκίμμη ξεκίνησαν-η Κέρκυρα οσονούπω

Ήδη οι δύο από τις τρεις κερκυραϊκές ομάδες, που μετέχουν στον 5ο όμιλο της Γ΄Εθνικής, ΟΦΑΜ και ΑΕ Λευκίμμης έχουν ξεκινήσει και πάλι τις προπονήσεις. Ενώ, χθες το βράδυ η νέα διοίκηση του ΠΣ Κέρκυρα (ΑΟ Κασσιώπη) συνεδρίασε προκειμένου να δώσει το σύνθημα της επανεκκίνησης, με τις προπονήσεις της ομάδας να ξεκινούν σήμερα-αύριο. Στο μεταξύ, το κλίμα αμφιβολίας, που επικρατεί οδηγεί τις κερκυραϊκές ομάδες να είναι και αυτές επιφυλακτικές, όσον αφορά τα οικονομικά τους. Γι αυτό και μέχρι τώρα δεν έχουν επιστρέψει στο νησί οι ποδοσφαιριστές, που είχαν αναχωρήσει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Με τις διοικήσεις των ομάδων να στρέφουν το βλέμμα τους σε αθλητές των τοπικών πρωταθλημάτων, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα δύσκολα θα συνεχιστούν. Ιδιαίτερη κινητικότητα δείχνει η Κέρκυρα, αφού οι πληροφορίες λένε ότι έχει βρεθεί επιχειρηματίας, που πρόσφατα δραστηριοποιείται στο νησί και δείχνει πρόθυμος να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια της ομάδας.

Τι προσδοκούν οι κερκυραϊκές ομάδες

Στον 5ο όμιλο της Γ΄Εθνικής μετέχουν συνολικά 15 ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι τρεις κερκυραϊκές. Εάν δεν αλλάξει κάτι, σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΠΟ, το πρωτάθλημα στον 5ο όμιλο θα επαναρχίσει από την 4η αγωνιστική. Να θυμίσουμε ότι πριν το lockdown του περασμένου Νοεμβρίου, ήδη είχαν διεξαχθεί 3 αγωνιστικές και ο κερκυραϊκός απολογισμός ήταν:  O ΟΦΑΜ είχε δώσει δύο αγώνες, επιτυγχάνοντας ισάριθμες νίκες, επί του Μ. Αλέξανδρου Καλλιθέας 4-1 εντός έδρας και της Αναγέννησης Άρτας 1-2 εκτός έδρας, ενώ είχε αναβληθεί ο εκτός έδρας αγώνας με την Θύελλα Κατσικάς, λόγω της καραντίνας της ΠΕ Ιωαννίνων, για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Με δεδομένα τα αποτελέσματα αυτά η ομάδα του Σάββα Σιδερόπουλου

 διεκδικεί με αξιώσεις την πρώτη θέση του 5ου ομίλου και το δικαίωμα ανόδου στην Β΄Εθνική.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΦΑΜ έχει αρκετά εύκολο πρόγραμμα στον Α΄γύρο, με το ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο τον Αχέροντα Καναλακίου να γίνεται μια κι έξω στο δημοτικό γήπεδο Αγ΄Ματθαίου.

Η ΑΕ Λευκίμης , πριν την διακοπή του πρωταθλήματος  μετρούσε μία ήττα (Στο Καναλάκι 2-1 από τον πρωτοπόρο Αχέροντα) και δύο εντός έδρας νίκες με Αμβρακικό Λουτρού 2-1 και 3-2 επί του ΠΑΣ Θύελλα Κατσικάς. Η ομάδα του Πάνου Κορομπόκη είναι αποφασισμένη να δώσει μάχη για τις πρώτες θέσεις και βέβαια κύριος στόχος η παραμονή στην κατηγορία.

Η Κέρκυρα, ως γνωστό μπήκε στη μάχη του πρωταθλήματος τελευταία στιγμή, αφού προηγήθηκαν οι εξελίξεις με την διακοπή λειτουργίας της ΠΑΕ και την παράδοση του ερασιτέχνη ΑΟ Κασσιώπη σε νέα διοίκηση. Η οποία μάλιστα άλλαξε και την επωνυμία σε ΠΣ Κέρκυρα.

Πριν την διακοπή, η Κέρκυρα είχε τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες (Εκτός 5-1 από τον Παναγρινιακό & 5-0  από τον Αχέροντα Καναλακίου και εντός 0-4 από τον Αστέρα Καληράχης. Στόχος της νέας ομάδας του Κώστα Χριστοφοράκη η παραμονή στην κατηγορία. Να υπενθυμίσουμε ότι από τον 5ο όμιλο υποβιβάζονται στο τοπικό πρωτάθλημα οι έξι τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.

 

Γ ΕΘΝΙΚΗ -5ος ΟΜΙΛΟΣ

 

Η βαθμολογία (3 αγ)

Αχέρων Καναλακίου 9

Παναγρινιακός 6

ΟΦΑΜ 6*

Κτηνοτροφικός Αστέρας 6

Αναγέννηση Άρτας 6

ΑΕ Λευκίμμης 6

Τηλυκράτης 6

Θύελλα Μοναστηρακίου 3

Αναγέννηση Άρτας 3

Αμβρακικός Λουτρού 3

Θύελλα Κατσικάς 0*

Μ. Αλέξανδρος 0**

ΑΕ Μεσολογγίου 0*

Πρέβεζα 0*

Κέρκυρα 0

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:* Έναν αγώνα λιγότερο ** Δύο αγώνες λιγότερους. Η Πρέβεζα έχει & – 3 β.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!