Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ο Αλ. Αυλωνίτης στο μνημόσυνο των πεσόντων του “ΠΡΩΤΕΥΣ”

Στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Οθωνών παραβρέθηκε σήμερα, ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξανδρος Αυλωνίτης με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο που διοργάνωσε το Παράρτημα Β.Δ. Ελλάδας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού προς τιμήν των μελών του πληρώματος του Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ, όπου και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.  
 
Οπως αναφέρει ο βουλευτής: “Η ιστορία της χώρας μας είναι γεμάτη από ηρωϊκές πράξεις και θυσίες για την υπεράσπιση των ελληνικών αξιών και δικαίων, όπως αυτή που έγραψαν με τη ζωή τους στις 29 Δεκεμβρίου του 1940, ο Πλωτάρχης Μιχαήλ Χατζηκωνσταντής και το πλήρωμά του. Για την ιστορία, όταν το Υ/ ΠΡΩΤΕΥΣ  εντόπισε την ιταλική νηοπομπή, αποτελούμενη από μεταγωγικά πλοία που συνοδεύονταν από το τορπιλοβόλο ANTARES επιτέθηκε με τορπίλες εναντίον της νηοπομπής καταφέρνοντας να βυθίσει το οπλιταγωγó  SARDEGNA. Μετά την εξαπόλυση των τορπιλών, όμως έχασε το καταδυτικό του βάθος με αποτέλεσμα να ανέλθει στην επιφάνεια, να γίνει αντιληπτό και να βυθιστεί αύτανδρο μετά τον εμβολισμό του από το τορπιλοβόλο ANTARES. Η βύθιση του ΠΡΩΤΕΥΣ έγινε γνωστή στην Ελλάδα την 10η Ιανουαρίου 1941 από ανακοινωθέν του ιταλικού ραδιοφωνικού σταθμού”.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!