Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Κ. Ζορμπάς στη “Μέλισσα”

     Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας με   χαρά υποδέχτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κ. Ζορμπά Κων/νο προκειμένου με την ανάληψη των καθηκόντων του, να ενημερωθεί για τις δράσεις και τα προβλήματα του Συλλόγου καθώς επίσης και για τη λειτουργία του ΚΔΗΦ “ΜΕΛΙΣΣΑ».

  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ζουμπουλίδης Σπυρίδων , η Αντιπρόεδρος κ. Κακαρούγκα Ζωή, η Γραμματέας κ. Κοντού Μαρία, ο Ταμίας κ. Κυπριανός Αλέκος, το μέλος της ΕΕ κ. Συναδινός Δανιήλ αφού τον καλωσόρισαν, τον ενημέρωσαν για τα παρακάτω θέματα και ζήτησαν τη στήριξη του  σε ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες της Κέρκυρας όπως:

1.Την τριετή  παράταση του προγράμματος χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη λειτουργία του ΚΔΗΦ “ΜΕΛΙΣΣΑ»”.

  1. Τη συνεργασία και στήριξη του Συλλόγου στην αναμενόμενη προκήρυξη της Περιφέρειας για την ίδρυση Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), που αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα των γονέων καθώς θα εξασφαλίσει τη μελλοντική διαβίωση των παιδιών τους μετά το θάνατο τους.

3.Τη συνέχιση της ετήσιας χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

  1. Τη διασφάλιση της έγκαιρης μεταφοράς των μαθητών με αναπηρία στα ειδικά σχολεία.
  2. Τη μεταφορά του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Κορακιάνας σε προσβάσιμο κτίριο, πλήρως εναρμονισμένο στις ανάγκες των μαθητών με αναπηρία και με την κείμενη νομοθεσία (Ελληνικό Σύνταγμα, Διεθνής Σύμβαση Δικαιωμάτων ΑμεΑ, Νόμος 4074/2012 ).
  3. Τη πραγματοποίηση απογραφής των ατόμων με αναπηρία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
  4. Την υποστήριξη του ΚΔΗΦ “Υπερίων” Ληξουρίου Κεφαλονιάς , του αδελφού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία.

Ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι θα είναι αρωγός και υποστηρικτής στα προαναφερθέντα ζητήματα και συνεχάρη τα μέλη του ΔΣ για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν στην Κέρκυρα. Στη συνέχεια περιηγήθηκε από την υπεύθυνη προγράμματος της “ΜΕΛΙΣΣΑΣ”  Κοινωνική Λειτουργό κ. Σαγιά Πέγκυ και τον ενημέρωσε σε για το πρόγραμμα των ωφελούμενων . Τέλος ακολούθησε συνάντηση γνωριμίας με τους ωφελούμενους  και το προσωπικό της «ΜΕΛΙΣΣΑΣ».

                                                 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!