Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ο βραβευμένος ηθοποιός Κ. Μπιμπής στην «ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ»

Με αφορμή την παράσταση «Οι κάτωαπ’ τα αστέρια» που θα παρουσιαστεί θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου στο Θέατρο Μον Ρεπό τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Αυγούστου, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μπιμπής μιλάει στην εφημερίδα «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ».

Σκηνοθετείς, Παίζεις, τραγουδάς; Τελικά πως αυτοπροσδιορίζεσαι;

Ως ηθοποιός. Αυτή είναι η τέχνη μου. Δεν έχει να κάνει τόσο με αυτοπροσδιορισμό όσο με το κέντρο του καθενός. Όταν τραγουδάω ή όταν σκηνοθετώ ή όταν γράφω το κάνω ως ηθοποιός.

Πες μας για τους κάτω απ’ τ’ αστέρια και εσένα;

Είναι η πιο προσωπική μου, η πιο δική μου παράσταση ως τώρα. Είναι ολόκληρη μπολιασμένη με τους έρωτες μου, τις πληγές μου, με τις απώλειες μου.
Με λίγα λόγια έχει κόστος για μένα κάθε παράσταση. Και αυτό είναι υπέροχο.

Πως είναι η συνεργασία σου με τη Λίλα Μπακλέση;

Όταν μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας μιας παράστασης κερδίζεις ένα φίλο τότε αυτό είναι πιό σημαντικό από την κατά τ’ άλλα άψογη συνεργασία.

Εξηγείται για σένα η επιτυχία μιας θεατρικής παράστασης; Μετά από τόσα sold out είσαι σε θέση να δώσεις κάποιες απαντήσεις για την επιτυχία της συγκεκριμένης παράστασης;

Νομίζω έγκειται στην απλότητα της. Και στο γεγονός πως όλοι μπορούν να ταυτιστούν με ένα η περισσότερα σημεία των χαρακτήρων και του έργου.
Οι άνθρωποι γελάνε και κλαίνε και νοσταλγούν στην παράσταση.
Και αυτό έχει ομορφιά.

Διαβάζω ότι έχεις δική σου θεατρική στέγη στο κέντρο της Αθήνας. Ασφαλής ή επικινδυνη επιλογή;

Ναι αλλά όχι μόνος μου. Μαζί με τον πατριώτη σας Λευτέρη Πλασκοβίτη, έχουμε πάρει το ιστορικό θέατρο του Στέφανου Ληναίου και της Έλλης Φωτίου, στην οδό Πατησίων, το Θέατρο Άλφα.
Αποκοτιά θα έλεγα. Εσείς οι επτανήσιοι ξέρετε καλά απο δημιουργική τρέλα. Αυτό είναι. Μια τρέλα, που όμως μέχρι στιγμής με μεγαλώνει, με διδάσκει και με δικαιώνει.

Το βραβείο Χορν που πήρες πέρυσι, σε άλλαξε καθόλου;

Με έκανε πιο υπεύθυνο, πιο ανήσυχο, πιο τολμηρό, πιο αισιόδοξο.
Ήταν μία επιβράβευση των μέχρι τώρα προσπαθειών μου και της μεγάλης επιτυχίας που είχαν κάνει οι δύο προηγούμενες δουλειές μας. «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα για δύο» και «Το Δέντρο του Οιδίποδα».

Κάνεις θέατρο, τηλεόραση, σινεμά. Μελλοντικά σχέδια;

Να συνεχίζω να βρίσκω κουράγιο και δύναμη να επενδύω κομμάτια της ψυχής μου στην τέχνη μου.

Πώς είναι να φέρνεις μια ιστορία γραμμένη για ένα νησί του Αιγαίου στην Κέρκυρα στην καρδιά του Ιονίου; Μπορεί να μεταφερθεί η ιστορία και να αφορά και το νησί μας;

Η ιστορία είναι γραμμένη για να παίζεται στα νησιά. Είναι ο πυρήνας του έργου τέτοιος. Η ιστορία αφορά στον νησιώτικο έρωτα. Στο βότσαλο. Στον αφρό των κυμάτων. Στις μυρωδιές. Στους γλάρους.
Αφορά όλους.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!