Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ στην Κέρκυρα- “Ομαλοποίηση με τις νέες προσλήψεις”

Επίσκεψη εργασίας στην Κέρκυρα πραγματοποίησε σήμερα ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα.
Ο κ. Δουφεξής επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή, τις υπηρεσίες του τοπικού Παραρτήματος του e-ΕΦΚΑ Κέρκυρας, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή, Νίκο Χονδρογιάννη και το Σωματείο Εργαζομένων και συνομίλησε με τους εργαζόμενους όλων των τμημάτων.
Στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο Διοικητής εξήγησε ότι την παρούσα περίοδο γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τις εκκρεμείς συντάξεις παρελθόντων ετών. Διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση ψηφιοποίησης δεδομένων και διαδικασιών, ενώ αναμένονται σύντομα λογισμικά με αυτόματες θεμελιώσεις για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων.


Επιπλέον, ανέφερε ότι σήμερα ξεκίνησε η πλήρης ψηφιακή διαδικασία παροχής επιδομάτων μητρότητας, ενώ προχωρά και η ψηφιοποίηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για τη χορήγηση επιδομάτων ασθενείας και των εξετάσεων στα ΚΕΠΑ.
Ο Διοικητής σημείωσε επίσης, ότι αναμένεται σύντομα η πρόσληψη 500 μόνιμων υπαλλήλων στον e-ΕΦΚΑ, γεγονός που θα συνδράμει στην ταχύτερη επεξεργασία όλων των υποθέσεων και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Γκίκας ευχαρίστησε τον Διοικητή για την επίσκεψή του στην Κέρκυρα, προκειμένου να διαμορφώσει προσωπική εικόνα για τα προβλήματα που υπάρχουν στο τοπικό Παράρτημα. Υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται από την έλλειψη προσωπικού και ζήτησε από τον κ. Δουφεξή, στην τοποθέτηση των 500 νέων υπαλλήλων, να ληφθεί υπόψη και η Κέρκυρα.
Αναφερόμενος στις περιγραφές των εργαζομένων, για την πίεση υπό την οποία εργάζονται για να βγάλουν εις πέρας το μεγάλο φόρτο εργασίας, ο Βουλευτής σημείωσε ότι σε ένα εξάμηνο, όπου η ψηφιοποίηση αρκετών διαδικασιών θα έχει προχωρήσει και θα έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.
Σε ότι αφορά στις ελλείψεις εξοπλισμού, αυτές αναμένεται να ξεπεραστούν το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Τέλος, οι κ.κ. Δουφεξής και Γκίκας επισκέφθηκαν και το παρακείμενο κτίριο του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, το οποίο ανήκει κατά κυριότητα στον e-ΕΦΚΑ και χρήζει ορισμένων επισκευών (π.χ. κουφώματα κ.α.). Εξετάστηκε ο τρόπος υλοποίησης των εργασιών σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!