Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ο Δ. Μπιάγκης για το λιμάνι της Λευκίμμης: Η Γ.Γ. Λιμένων δεν τοποθετήθηκε στα εύλογα ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας

Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, στην επιστολή του Βουλευτή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, περιορίστηκε απλώς σε παραπομπή στα αντίστοιχα τεχνικά πρακτικά της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων που αφορούν στον εμπορικό λιμένα.

Η Γενική Γραμματεία, δεν τοποθετήθηκε στα καίρια και εύλογα ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας για την αποτελεσματικότητα του υφιστάμενου σχεδίου ανάπτυξης του ΤΑΙΠΕΔ (επάρκεια για τις υφιστάμενες και μελλοντικές ακτοπλοϊκές ανάγκες, διαθεσιμότητα θέσεων ελλιμενισμού για ημερόπλοια και αλιευτικά σκάφη, κλπ.) αλλά και για την προβλεπόμενη (Ν. 2160/93) υποχρέωση γνωμοδότησης για τη χωροθέτηση τουριστικού λιμένα εντός της ζώνης του υφιστάμενου εμπορικού λιμένα, καθώς και για τα τυχόν προβλήματα λειτουργικότητάς τους υπό τις υφιστάμενες συνθήκες και σχεδιασμό.

Για ακόμη μία φορά καλούμε την κυβέρνηση και ειδικότερα τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν υπόψη τα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματα και προτάσεις των πολιτών και της δημοτικής αρχής και επιτέλους να αντιληφθούν ότι αναπτυξιακά σχέδια, όπως η αναβάθμιση του λιμένα της Λευκίμμης, δεν μπορούν να επιτύχουν χωρίς τη συμμετοχή, συναίνεση και αποδοχή της τοπικής κοινωνίας και την πρόβλεψη ανάλογων ωφελημάτων ανταποδοτικότητας.

Η αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του λιμανιού της Λευκίμμης αποτελεί αναγκαιότητα. Οφείλουμε ένα έργο στην Λευκίμμη τέτοιου βεληνεκούς το οποίο θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη της περιοχής με την προϋπόθεση όμως ότι θα εξυπηρετούνται επαρκώς οι αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου, η απρόσκοπτη λειτουργία των πλοίων της ακτοπλοΐας, του θαλάσσιου τουρισμού και της αλιείας και εν γένει θα διασφαλίζεται η κοινωνική, οικονομική και εδαφική συνοχή, τόσο της περιοχής της νότιας Κέρκυρας, όσο και ολόκληρου του νησιού μας. Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν φαίνεται ότι έχουν ληφθεί επαρκώς υπόψη στο σχέδιο που έχει δημοσιοποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!