Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Θαν.Αντετοκούνμπο με τις Ακαδημίες του Κερκυραϊκού!

Ο Θανάσης  Αντετοκούνμπο, πέρασε τις διακοπές του στην Κέρκυρα, από την οποία αναχώρησε χθες.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί μας αποδέχτηκε την πρόσκληση του τμήματος μπάσκετ του Κερκυραϊκού και την Τρίτη (23/7) επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ιστορικού συλλόγου στο Γυμναστήριο, όπου πραγματοποιούσαν την προπόνηση τους οι μικροί των Ακαδημιών του Κερκυραϊκού.

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας μίλησε με τους νεαρούς παίκτες, μοίρασε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά και τους προπονητές. Εκείνο, που έκανε εντύπωση ήταν η σεμνότητα, η φιλικότητα και η ευπροσηγορία, που διέκρινε τον διακεκριμένο παίκτη.

Ποιος είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

Γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1992 στα Σεπόλια. Η καταγωγή του είναι από τη Νιγηρία.  Έχει ύψος 2,01μ. και αγωνίζεται στη θέση του σμολ φόργουορντ. Μέχρι τη σεζόν, που τελείωσε ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού, ενώ  πρόσφατα υπέγραψε διετές συμβόλαιο στο NBA  με τους  Μιλγουόκι Μπακς, την ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο αδελφός του Γιάννης, έναντι συνολικών αποδοχών 3 εκατομμυρίων $.

Η καριέρα του Θανάση Ξεκίνησε την καριέρα του το 2012 στον Φιλαθλητικό Ζωγράφου, που  αγωνιζόταν στην Α2. Το 2013 επιλέχτηκε από τους Delaware 87ers, η οποία είναι θυγατρική ομάδα των Φιλαδέλφεια 76ers στην NBA Development League. Στην διάρκεια της σεζόν 2013-14 είχε κατά μέσο όρο 12 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 1,3 τάπες σε 50 αγώνες και διακρίθηκε με την επιλογή του στην 3η καλύτερη αμυντική πεντάδα της NBA Development League.

Το 2014 επιλέχθηκε στην 51η θέση του NBA Draft από τους Νιου Γιορκ Νικς. Ακολούθως μετακόμισε στους Westchester Knicks, θυγατρική ομάδα των Νιου Γιορκ Νικς, και συνέχισε να αγωνίζεται και τις επόμενες δύο σαιζόν στην NBA Development League. Το 2015 διακρίθηκε με την επιλογή του στην 2η καλύτερη αμυντική πεντάδα της NBA Development League. Στις 29 Ιανουαρίου 2016 υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο συνεργασίας με τους Νιου Γιορκ Νικς και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ την ίδια μέρα αγωνιζόμενος εναντίον των Φοίνιξ Σανς. Στις 8 Φεβρουαρίου 2016 έληξε το δεκαήμερο αυτό συμβόλαιο και επέστρεψε στους Westchester Knicks και την NBA Development League.

 
Τον Αύγουστο 2016 ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την ομάδα της Ανδόρας, η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του Ισπανικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης. Τον Ιανουάριο αναδείχτηκε ο πιο θεαματικός παίκτης της ACB. Στις 11 Ιουλίου ανακοινώθηκε η διετής συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό. Τον Φεβρουάριο 2018 συμμετείχε στο Ελληνικό All Star Game, βγαίνοντας MVP. Τον Ιούνιο κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδος. Μάλιστα αναδείχτηκε o πιο Θεαματικός Παίκτης του πρωταθλήματος. Τον Φεβρουάριο του 2019 βγήκε για δεύτερη φορά MVP του ελληνικού All Star Game. Επίσης κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Τον Ιούνιο του 2019 κατέκτησε το δεύτερο του πρωτάθλημα με τα πράσινα.  Ο ίδιος αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά o πιο Θεαματικός Παίκτης του πρωταθλήματος. Πριν από μία εβδομάδα (17/7/19) ανακοινώθηκε από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Στην Εθνική Ομάδα Κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα  Ανδρών το 2016 με την οποία αγωνίστηκε στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο. Επίσης συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 2017. Με την Εθνική έχει συνολικά 26 αγώνες με 141 πόντους (μ.ο: 5.42).

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!