Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Μέγας Ασματικός»: Η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Λαδοβρέχη

Οι εκδόσεις «image» και ο Γίωργος Λαδοβρέχης  σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Ο Μέγας Ασματικός», την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Περιστύλιο των Παλαιών Ανακτόρων, Κέρκυρα.

«Ο μέγας Ασματικός» του Γιώργου Λαδοβρέχη είναι ένα πνευματικό συμπόσιο που γράφτηκε στον  δίσεκτο καιρό της πανδημίας. Η γραφή του καθαρή και κρυστάλλινη, με αναπαραστατική πλαστικότητα πλούσια σε νοήματα που δένουν μεταξύ τους απαρτίζοντας ένα αρμονικό όλον. Ένα έργο που ακολουθεί την τυπική διάταξη μιας ιερατικής πράξης με πορεία προς την κορύφωση. Σ’ αυτήν συντελεί και ο έρωτας ως κινητήρια δύναμη που συνδέει πλάσματα και είδη σκορπισμένα και τα συνάπτει σε ευγενέστερες μορφές με την ένωσή τους.

Ομιλητές:

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός

Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Αλεξάνδρα Καββαδία Μέλος Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας Ιονίου Πανεπιστημίου. Απαγγελία:   Ναταλία Καποδίστρια, ηθοποιός, σκηνοθέτρια, δασκάλα υποκριτικής. Τραγούδι: Μιλτιάδης Σελλάς Ξένια Πάλλα. Μουσικοί: Απόστολος Βαλσαμάς, ούτι – Κώστας Κωστούλας, βιολί – Γιώργος Λαδοβρέχης, κρουστά

Παρουσίαση: Ελβίρα Μεταλληνού, εκδότρια, γραφίστρια

Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιώργος Λαδοβρέχης γεννήθηκε το 1966 στην Κέρκυρα, όπου ζει και εργάζεται και είναι πατέρας ενός παιδιού. Είναι καθηγητής βυζαντινής μουσικής, χοράρχης της χορωδίας της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και μαέστρος παραδοσιακών χορωδιών. Ακόμα, είναι πρωτοψάλτης στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Πόλεως Κερκύρας και εισηγητής σε ιεροψαλτικά σεμινάρια. Δραστήριος στον χώρο του πολιτισμού, διατελεί πρόεδρος του συλλόγου «Εστία Πολιτισμού», με πλούσιο πολιτιστικό έργο, ενώ είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός των εκπομπών «Βυζαντινές Περιπλανήσεις» και «Ήχος Ελληνικός». Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται τα βιβλία «Θεωρία και πράξη της Βυζαντινής Μουσικής», έκδοση της Εστίας Πολιτισμού, «Μονοπάτια Παράδοσης», ένας ολοκληρωμένος τόμος με παραδοσιακά τραγούδια σε βυζαντινή μουσική σημειογραφία, έκδοση της Εστίας Πολιτισμού, καθώς και η ποιητική συλλογή «Στις Ερημιές των Άστρων» από τις εκδόσεις «Ζενίθ». Το βιβλίο  «Ο Μέγας Ασματικός» είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή του από τις εκδόσεις «image».

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!