Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μακεδονικός με ένσταση θέλει να “ρίξει” την Λευκίμμη, αλλά που να ΄ξερε…

Ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή της ΑΕ Λευκίμμης στον μεταξύ της κερκυραϊκής ομάδας αγώνα με τον Μακεδονικό, κατέθεσαν οι Βορειοελλαδίτες. Το γεγονός γνωστοποιήθηκε απο τον νομικό σύμβουλο του Μακεδονικού Λάκη Σημαιοφορίδη σε συνέντευξή του στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». Ωστόσο ο ίδιος χαρακτηρίζει την ένσταση “ιδιαίτερη” και πως για να ευδοκιμήσει πρέπει “να ξεπεραστεί ένα μικρό νομικό σημείο…Είναι ένα σημείο λεπτό που συναντάμε καθημερινά στις υποθέσεις γιατί οι κανονισμοί της ΕΠΟ είναι αμφιλεγόμενοι και ασαφείς”. Για το θέμα αυτό άμεση ήταν η απάντηση του Γενικού Αρχηγού της ΑΕ Λευκίμμης Τάσου Γιώτη.

Τι επικαλείται ο Μακεδονικός

Χθεσινό δημοσίευμα στο “METROSPORT GR” αναφέρει τα εξής: Ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Λευκίμμης κατέθεσε ο Μακεδονικός. Ο διαιτητής στο παιχνίδι της Λευκίμμης με τα Τρίκαλα  απέβαλε τρεις παίκτες και έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ακόμη ένας των απώθησε βίαια αλλά δεν τον απέβαλε.  Αυτός ο παίκτης έπαιξε στο ματς με τον Μακεδονικό κανονικά, δίνοντας του τη δυνατότητα να καταθέσει ένσταση καθώς, όπως εξήγησε ο νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» η διάταξη είναι σαφής και αναφέρει ότι δεν χρειάζεται να δεχθεί κόκκινη εφόσον υπάρχει στις παρατηρήσεις.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: 

«Καταθέσαμε ένσταση και αφορά τον αγώνα του Μακεδονικού εναντίον της Λευκίμμης. Είναι μια ιδιαίτερη ένσταση και είπα ότι αν ξεπεραστεί ένα μικρό νομικό σημείο θα γίνει δεκτή. Είναι ένα σημείο λεπτό που συναντάμε καθημερινά στις υποθέσεις γιατί οι κανονισμοί της ΕΠΟ είναι αμφιλεγόμενοι και ασαφείς.

Θα έπρεπε να μην χρησιμοποιήσει τον παίκτη εφόσον αναγράφεται στις παρατηρήσεις. Επικαλούμαστε τη διάταξη κατά την οποία η συμμετοχή θεωρείται μη νόμιμη καθώς ο ποδοσφαιριστής με βάση τα δεδομένα ήταν αυτοδίκαια τιμωρημένος. Θα έπρεπε να μην τον επιλέξει καθόλου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η άγνοια του κανονισμού δεν νοείται και δεν μπορεί να την επικαλεστεί κανένας.

Όταν ένας παίκτης δέχεται κόκκινη, η ομάδα του γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Η διάταξη λέει ότι δεν χρειάζεται να δεχθεί κόκκινη. Η αναφορά στις παρατηρήσεις δημιουργεί την υποχρέωση στην ομάδα να γνωρίζει τους κανονισμούς και να μην τον χρησιμοποιήσει. Αν γίνει δεκτή, το ματς πάει στον Μακεδονικό και θα είναι πρωταθλητής».

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που ο Μακεδονικός κερδίσει την ένσταση θα κερδίσει 3-0 ά.α. το παιχνίδι με τη Λευκίμμη και παράλληλα την 1η θέση στον 2ο όμιλο και το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου.

Πλην του Μακεδονικού κερδισμένος από μια τέτοια εξέλιξη βγαίνει και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, ο οποίος θα παραμείνει στην κατηγορία στη θέση της Λευκίμμης, η οποία χωρίς το τρίποντο της νίκης επί του Μακεδονικού υποβιβάζεται.

Θα ήθελαν…αλλά δεν ήξεραν για την ένσταση της ΑΕ Λευκίμμης

Όπως φαίνεται απο το παραπάνω δημοσίευμα, στη Θεσσαλονίκη πολύ θα ήθελαν να συμβούν έτσι τα πράγματα. Ωστόσο ο συντάξας τα σχόλια δεν γνωρίζει προφανώς ότι μόλις χθες συζητήθηκε στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ, η ένσταση την οποία είχε καταθέσει η ΑΕ Λευκίμμης κατά του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων Ημαθίας. Η ένσταση αφορούσε την παραβίαση της προκήρυξης του πρωταθλήματος Γ΄Εθνικής:

Άρθρο 12.

Ομάδες Υποδομών Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετέχουν, με μία τουλάχιστον ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν. Κάθε σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, να υποβάλει στην Ε.Π.Ο. αντίγραφο της Δήλωσης Συμμετοχής στα ανωτέρω πρωταθλήματα. Σε περίπτωση που ένα σωματείο δεν συμμετάσχει σε κανένα από τα πρωταθλήματα υποδομής της Ε.Π.Σ., του επιβάλλεται χρηματική ποινή 2.000,00 ευρώ και χάνει κάθε αγώνα με τέρματα 0 – 3, εφόσον υποβληθεί ένσταση από το αντίπαλο Σωματείο ή υποβληθεί καταγγελία από σωματείο που έχει έννομο συμφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “kerkyrasimera gr”, o Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ στο επεξηγηματικό υπόμνημα, που κατέθεσε δικαιολόγησε την απουσία Αναπτυξιακής ομάδας στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας ως οφειλόμενη στην πανδημία. Προς ενημέρωση αναφέρουμε ότι στην ΕΠΣ Ημαθίας διεξάγονται κανονικά τρία  πρωταθλήματα υποδομών (Κ12-Κ14 – Κ16). Επομένως ακόμα και στην ακραία περίπτωση κατά την οποία δικαιωθεί ο Μακεδονικός, αδιαμφισβήτητα θα δικαιωθεί και η ΑΕ Λευκίμμης, επομένως επί της ουσίας στους υποβιβασμούς δεν θα αλλάξει τίποτα, αφού η ΑΕ Λευκίμμης θα παραμείνει στην Γ΄Εθνική & ο Μ. Αλέξανδρος στο τοπικό. Εκείνο, που θα αλλάξει θα είναι ο πρωταθλητής του ομίλου και αντί της Κοζάνης θα πάει στα μπαράζ ανόδου στην Super League 2 o Μακεδονικός.

Οι διευκρινήσεις του Γενικού Αρχηγού της ΑΕ Λευκίμμης

Προς γνώση και ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου του ποδοσφαίρου

Εδώ και δύο μέρες πολλά αθλητικά site κάνουν λόγο για ένσταση, που κατέθεσε ο ΑΣ Μακεδονικός κατά της Αθλητικής Ένωσης Λευκίμμης ότι δήθεν στο μεταξύ μας παιχνίδι χρησιμοποίηθηκε απο την ομάδα μας τιμωρημένος παίκτης. Επειδή είναι κρίμα κάποιοι παράγοντες, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις δικές τους αστοχίες να καλλιεργούν φρούδες ελπίδες στους φίλους μίας ιστορικής κατά τα άλλα ομάδας, θα ήθελα ως Γενικός Αρχηγός της ΑΕ Λευκίμμης να ενημερώσω για τα εξής”

Βασική αρχή στον αθλητισμό είναι ότι οι αγώνες κερδίζονται ή χάνονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα χαρτιά ή με τρόπους “όνειδος”, όπως συνέβη στον αγώνα της ομάδας μας στην Αλεξάνδρεια. Αυτή την Αρχή την υπηρετεί η ΑΕ Λευκίμμης. Μάλιστα στο παιχνίδι της ομάδας μας με τον Μακεδονικό, παρά τα όσα σε βάρος μας είχαν προηγηθεί, αλλά και την κρισιμότητα του αγώνα και για τις δύο ομάδες, τηρήσαμε το Fair Play. Συγκεκριμένα αποτρέψαμε να τιμωρηθεί με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο η αντίπαλός μας, η οποία είχε ξεχάσει να φέρει δεύτερη στολή, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ. Τότε όταν ο διαιτητής ζήτησε απο τον τερματοφύλακα του Μακεδονικού να αλλάξει στολή (και δεν είχε η ομάδα να το πράξει), όχι απλά αποδεχτήκαμε την αλλαγή στολής του δικού μας γκολκήπερ, αλλά και την μη αναγραφή του γεγονότος στο Φύλλο Αγώνα για να μην τιμωρηθούν οι φιλοξενούμενοί μας.

Σε ό, τι αφορά την φήμη, που διαχέεται για ένσταση του Μακεδονικού γιατί χρησιμοποιήθηκε απο την ομάδα μας δήθεν τιμωρημένος ποδοσφαιριστής θέλω να ενημερώσω:

1)Δεν υπήρξε τέτοια περίπτωση. Μάλιστα εγώ ο ίδιος (Γιώτης Αναστάσιος) ως Γενικός Αρχηγός της ΑΕ Λευκίμμης ελέγχω τα δελτία και τις ποινές της ομάδας μας επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την ΕΠΟ πριν απο κάθε αγώνα και ενημερώνομαι για τις ποινές. Μάλιστα στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει και η αδιαμφισβήτητη απόδειξη, που είναι η επίσημη σελίδα της ΕΠΟ και της ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ στην οποία με ημερομηνία 05 Απριλίου 2022 αναγράφεται η απόφαση 190.05.04.2022 για της ποινές της 21ης αγωνιστικής. Σε αυτήν δεν αναφέρεται πουθενά παίκτης της ΑΕ Λευκίμμης, ο οποίος έπαιξε στον αγώνα με τον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ. Όσοι παίκτες μας αναφέρονταν στο ποινολόγιο ως τιμωρημένοι έμειναν εκτός αγώνα.

2) Εάν όντως έχει κατατεθεί ένσταση απο τον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, τότε κακώς εστάλη στην ΕΠΟ. Θα έπρεπε να είχε σταλεί στον διαιτητή Σιδηρόπουλο, ο οποίος στον αγώνα μας με τον Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ μας απειλούσε ότι “ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ. Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ”. Ωστόσο ευτυχώς για την ομάδα μας ο συγκεκριμένος διαιτητής πρόλαβε να αποβάλλει μόνο τέσσερις παίκτες και τον προπονητή μας και να κιτρινίσει οκτώ. Έτσι έμειναν και κάποιοι ηρωϊκοί μας παίκτες για την ενδεκάδα του αγώνα με τον Μακεδονικό και από, τι αποδείχτηκε στο γήπεδο αγωνίστηκαν και για εκείνους, που άδικα έμειναν εκτός αγώνα. Εν κατακλείδι ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, όπως είναι η ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ. Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι και καθαρό μυαλό!

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!