Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ο Μπιάγκης με αφορμή το ρεπορτάζ του kerkyrasimera.gr: Ας δώσουμε στα παιδιά μας τα αυτονόητα που τόσο έχουν ανάγκη

Γροθιά στο στομάχι αποτελεί το  ρεπορτάζ του @kerkyrasimera με το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται η χρήση ναρκωτικών το πρωί της περασμένης Τετάρτης από μια παρέα νεαρών κοριτσιών, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μπιάγκης.

Στην ανακοίνωσή του συνεχίζει: 

Η δημοσιοποίηση σχετικού βίντεο από το @kerkyrasimera με μαθητές στο κέντρο της πόλης μας να κάνουν χρήση ναρκωτικών και η διάσταση του θέματος που απασχόλησε ακόμα και κεντρικά μέσα ενημέρωσης, αποτελεί για την τοπική κοινωνία του νησιού μας μια γροθιά στο στομάχι.

Είναι δεδομένο, πως οι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, ειδικά στη χώρα μας, ακολουθούν ένα μοναχικό ταξίδι παλεύοντας με τους προσωπικούς τους δαίμονες. Μάθαμε να τους αντιμετωπίζουμε με υπεροψία, να τους θέτουμε στο περιθώριο, να μην ακούμε τις κραυγές της απόγνωσής τους, να κλείνουμε τα μάτια χωρίς να αναλογιζόμαστε συγχρόνως τη δική μας ευθύνη για τη δική τους ανασφάλεια, την απελπισία, την έλλειψη προοπτικής, το αβέβαιο μέλλον, την έλλειψη ήθους, παιδείας και πολιτισμού που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

Είναι ώρα να κάνουμε ως κοινωνία την επιβεβλημένη αυτοκριτική μας. Να σταθούμε απέναντι σε αυτά τα παιδιά με περισυλλογή, ενδιαφέρον και διάθεση προσφοράς. Να βρεθούμε στο πλάι τους, βοηθώντας τα ξανασηκωθούν. Ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή και πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής.

Στην Κέρκυρα, το πρόβλημα είναι έντονο και διαρκώς μεγεθύνεται αντί να περιορίζεται, όπως αποδεικνύει και το σχετικό βίντεο. Είναι επιτέλους ώρα, να καταλάβουμε που βρισκόμαστε, η τοπικής μας κοινωνία να ορθώσει ανάστημα, η τοπική αυτοδιοίκηση να ενεργοποιηθεί και να διεκδικήσει και να συνεργαστεί με τις τοπικές δομές και τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Ας αποτελέσει η δημοσιοποίηση αυτού του γεγονότος την κατάλληλη ευκαιρία, ώστε να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και να ισχυροποιηθούν οι υποστελεχωμένες και παραγκωνισμένες από την κεντρική εξουσία κοινωνικές δομές πρόληψης και προστασίας. Ας δώσουμε στα παιδιά μας την απαραίτητη ώθηση μέσω του πολιτισμού και του αθλητισμού για να αποφύγουν τις συμπληγάδες των ουσιών και να απολαύσουν τη ζωή  που τους αξίζει πέρα από την εξάρτηση και τον εθισμό. Τα δοκιμαζόμενα παιδιά μας επιζητούν τα αυτονόητα που τους οφείλει η πολιτεία, ας ανταποκριθούμε επιτέλους στις υποχρεώσεις μας.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!