Quantcast
ΜΑΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ο Μ. Ναθαναήλ υποψήφιος για το ΔΣ της Σκακιστικής Ομοσπονδίας

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, Μάνος Ναθαναήλ,  ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο της Σκακιστικής Ομοσπονδίας, στις επικείμενες αρχαιρεσίες.

 Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικητικών οργάνων της ΣΚΟΕ θα διεξαχθούν διαδικτυακά, μέσω του συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021. Σε αυτές δικαίωμα ψήφου έχουν οι εκπρόσωποι 100 σωματείων-μελών της ΣΚΟΕ,  από ολόκληρη τη χώρα, που πληρούν τις προϋποθέσεις του Αθλητικού Νόμου (ειδική αθλητική αναγνώριση, ενεργά τα δύο τελευταία χρόνια και εγγεγραμμένα στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ), μεταξύ των οποίων και ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση του Μάνου Ναθαναήλ

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας θα εκπροσωπήσω το σύλλογο στην Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας στις 29 Μαρτίου, αλλά θα θέσω και υποψηφιότητα ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΟ.

Η Κέρκυρα αλλά και η περιοχή της Τοπικής Επιτροπής Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, μολονότι έχει επιδείξει σημαντική σκακιστική δραστηριότητα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και έχει αναδείξει πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδας δεν έχει εκπροσωπηθεί ποτέ μέχρι σήμερα στο Δ.Σ. της ΕΣΟ. Ωστόσο, η εμπειρία από τα πρωταθλήματα της περιοχής μας και ειδικά από τα Σχολικά Πρωταθλήματα της Κέρκυρας την τελευταία 10ετία, που έφερναν κάθε χρόνο 5.000 μαθητές στις σκακιέρες, δημιούργησαν ενθουσιώδη κοινωνική αποδοχή του σκακιού στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της και προσέλκυσαν στις Ακαδημίες του συλλόγου νέους Πρωταθλητές Ελλάδας, πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην πανελλήνια προώθηση του σχολικού σκακιού.

Όχι τόσο σημαντικός, αλλά άξιος να αναφερθεί είναι και ο ιστορικός λόγος της εκπροσώπησης στην ΕΣΟ του αρχαιότερου ελληνικού σωματείου, του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας που ιδρύθηκε το 1923, λίγο πριν από τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ζωής.

Την απόφαση για συμμετοχή πήρε το Δ.Σ. έχοντας υπόψη του την ύπαρξη ενιαίου ψηφοδελτίου, και με την προϋπόθεση της ανεξάρτητης, εκτός παρατάξεων υποψηφιότητας μας. Θα θέλαμε, εάν ψηφιστούμε αυτό να γίνει με αποκλειστικά σκακιστικά κριτήρια.

Ο Μάνος Ναθαναήλ

 Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1959  και έμαθε να παίζει σκάκι στα καφενεία της Σπιανάδας, μαζί με τους  Σπύρο ΣκέμπρηΝίκο Σκιαδόπουλο & Γιάννη Ρεβύθη. Έπαιξε με την ομάδα του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου σε πανελλήνια πρωταθλήματα και έφτασε να αποκτήσει τον τίτλο C.Master της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE). Είναι πρόεδρος του Σ.Π.Ζ. Κέρκυρας τα τελευταία 11 χρόνια. Παράλληλα είναι και εκλέκτορας των ομάδων του συλλόγου και προπονητής, κατέχοντας τον ανώτατο τίτλο προπονητικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, FIDETrainer.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!