Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Ο ΝΑΟΚ έτοιμος να υποδεχτεί το Ευρωπαϊκό Κολύμβησης Junior OWS

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ, προκειμένου την ερχόμενη εβδομάδα όλα να είναι έτοιμα για την φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μεγάλων αποστάσεων ανοιχτής θαλάσσης  ηλικιακών κατηγοριών U19-U17-U15

Την επίβλεψη της προετοιμασίας έχει ο Τεχνικός Σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) Ηλιακών Κατηγοριών (LEN European Junior Open Water Swimming Championships) θα πραγματοποιηθεί 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου και μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 200 αθλητές-τριες 20 και πλέον Εθνικών ομάδων από χώρες της Ευρώπης, με τον συνολικό αριθμό των αποστολών να υπερβαίνει τα 500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων προπονητών, μελών Ομοσπονδιών, γονέων και φίλων των αθλητών. Αυτή είναι η πρώτη φορά, που η Ελλάδα θα φιλοξενήσει αντίστοιχη διοργάνωση και έχει ιδιαίτερη σημασία ο ρόλος του Σπύρου Γιαννιώτη, αλλά και του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας & αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Κυριάκου Γιαννόπουλου, για την επιλογή της Κέρκυρας.

 Η διοργάνωση

Ήδη έχει επικαιροποιηθεί ο στίβος, που θα διεξαχθούν οι αγώνες, ο οποίος θα σηματοδοτηθεί. Η εκκίνηση & ο τερματισμός  θα γίνει από τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ, εκεί όπου θα τοποθετηθούν οι αδιάβροχοι διάδρομοι. Η διαδρομή θα είναι 1250μ από το ΝΑΟΚ μέχρι το ύψος του Καβοσίδερο και επιστροφή από τον θαλάσσιο χώρο παράλληλα με τα τείχη του Π. Φρουρίου. Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν πλωτές σημαδούρες για το πήγαινε-έλα. Θα διεξαχθούν τρία αγωνίσματα: 10 χιλιομέτρων (8 στροφές της παραπάνω διαδρομής), 7,5 χλμ (6 στροφές) και 5 χλμ (4 στροφές). Το πρωτάθλημα αφορά τις ηλιακές κατηγορίες Παίδων/Κορασίδων (U15), Εφήβων/Νεανίδων (K17) & Νέων Ανδρών/Γυναικών (U19). Στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ θα τοποθετηθούν αδιάβροχες τέντες, σκίαστρα για τις Εθνικές αποστολές), ενώ τις ημέρες των αγώνων θα απαγορευτεί η κίνηση αυτοκινήτων από και προς τον χώρο στάθμευσης, που υπάρχει εντός των εγκαταστάσεων. Επίσης η προσέλευση του κοινού θα γίνεται με διαπιστεύσεις. Τα Γραφεία Διοίκησης θα λειτουργήσουν ως Κέντρο Τύπου, αφού αναμένονται εκπρόσωποι ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να καλύψουν τους αγώνες. Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας με τον ΝΑΟ Κέρκυρας και τελούν υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα μετονομάστηκε σε  European Aquatics). Τη διοργάνωση έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν η ΠΙΝ & ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας.

Η LEN μετονομάζεται σε European Aquatics

Το ετήσιο Congress της LEN (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης), που πραγματοποιήθηκε στο Φουντσάλ της Μαδέιρα, με την παρουσία του Αντιπροέδρου της και Προέδρου της ΚΟΕ Κυριάκου Γιαννόπουλου, ενέκρινε την πρόταση για την αλλαγή του ονόματος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υγρού στίβου σε European Aquatics και τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής ακεραιότητας. Το τακτικό συνέδριο της LEN -το τελευταίο με αυτό το όνομα- ενέκρινε την έκθεση δραστηριοτήτων που παρουσίασε ο Πρόεδρός της Αντόνιο Σίλβα. «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα μπορούσε να ανατρέξει σε μια μάλλον πολυάσχολη χρονιά, κατά την οποία έγιναν βήματα προς την αρχή ακεραιότητας, διοργανώθηκε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας όταν η κρίση των τιμών της ενέργειας έπληξε την Ευρώπη τον περασμένο χειμώνα, δημιουργήθηκε η Επιτροπή Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης, διοργανώθηκε μια σειρά από LEN Coaching Clinics, θεσπίστηκε ένα σύστημα διαπίστευσης για τα εγκεκριμένα από τη ευρωπαϊκή ομοσπονδία κέντρα κατάρτισης, καθώς και μια νέα στρατηγική ανάπτυξης για την υδατοσφαίριση. Επιπλέον, εγκαινιάστηκε το νέο σύστημα κατάταξης εθνών και συλλόγων (Ranking)», αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα στην επίσημη ενημέρωση. Στις εργασίες του Κογκρέσσου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, παραβρέθηκε επίσης, από την ΚΟΕ και ο Γενικός Γραμματέας της Στέφανος Αυγουλέας. Το επόμενο Congress της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έχει ήδη προγραμματιστεί να γίνει στην Ελλάδα (27/1/24).

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!