Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Πάρις Γράψας διαιτητής στη Μεσογειάδα χάντμπολ

Το ντεμπούτο του σε διεθνείς αγώνες θα κάνει ο κερκυραίος διαιτητής χειροσφαίρισης Πάρις Γράψας. 

Συγκεκριμένα έχει συμπεριληφθεί στους “άρχοντες” των αγώνων της Μεσογειάδας Γυναικών, που θα πραγματοποιηθούν από 27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2023 στο Ναύπλιο.  Ο Πάρις Γράψας γεννήθηκε το 1992 στην Κέρκυρα και είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακή ειδικότητα στην αντισφαίριση. Μάλιστα ασκεί την προπονητική στο κολλέγιο “ΑΝΑΤΟΛΙΑ” και τα ΙΕΚ Ακμή. Εκτός όμως από το τένις έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο χάντμπολ, όπου υπήρξε αθλητής των ακαδημιών του Φαίακα, ενώ από την περίοδο 2020-11 απέκτησε την ιδιότητα του διαιτητή.

Σήμερα είναι πιστοποιημένος διαιτητής στην Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας έχει “σφυρίξει” σε διάφορες κατηγορίες και φυσικά στην Premier Handball, ενώ προαλείφεται για διεθνής. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος, που η ΟΧΕ τον πρότεινε να συμπεριληφθεί μεταξύ των διαιτητών, που θα διευθύνουν τους αγώνες της Μεσογειάδας Γυναικών. Πριν την έναρξη των αγώνων, το Σαββατοκύριακο 25- 26 Φεβρουαρίου 2023  θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο διαιτησίας το οποίο και θα παρακολουθήσει. Για την συμμετοχή του στους διεθνείς αγώνες, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Χειροσφαίρισης Βόρειας Ελλάδας, της οποίας είναι μέλος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τον Πάρι Γράψα, αλλά και τους άλλους τρεις διαιτητές του ΣΥ.Δ.ΧΕ.Β.Ε,  που συμμετέχουν στους αγώνες, Κυριάκο Αυγουστίνο, Γκόγκα Αυγουστίνο και Σαχίνογλου Αχιλλέα, στους οποίους εύχεται καλή επιτυχία και να επιστρέψουν ακόμα καλύτεροι.

 Οι 16οι Μεσογειακοί αγώνες χάντμπολ Γυναικών

Θα διεξαχθούν στο Ναύπλιο το διάστημα 27 Φεβρουαρίου- 4 Μαρτίου 2023 σε συνδιοργάνωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας). Θα  συμμετέχουν 10 Εθνικές ομάδες Κορασίδων (Κ17) από τις Ομοσπονδίες- μέλη της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ:  Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Κόσοβο, Τυνησία και Αλγερία. Η διοργάνωση  είναι η πρώτη που θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο μετά την ανάδειξη του ως έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ. Αυτή είναι η 4η φορά που η Ελλάδα αναλαμβάνει να φιλοξενήσει τουρνουά της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ μετά το 2005 (Κατερίνη), το 2006 (Λουτράκι) και το 2020 (Αθήνα) και η πρώτη σε επίπεδο γυναικών. Οι Μεσογειακοί Αγώνες Γυναικών (Κ17) του Ναυπλίου είναι η 5η διοργάνωση που θα διοργανώσει το ελληνικό χάντμπολ την τελευταία τριετία μετά την Μεσογειάδα Ανδρών (Κ18) της Αθήνας (2020), τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων- Νεανίδων (Κ18) Beach Handball του Ηρακλείου (2022) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Νέων (Κ21) που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!