Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ο σχεδιασμός της Α/θμιας Εκπαίδευσης για κατασκευή σχολικών μονάδων-αθλητικών εγκαταστάσεων στον Βορρά

Η έγκριση ή μη, του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας αναμένεται για τον επιστημονικό σχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αφορά στην κατασκευή σχολικών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων στην Βόρεια Κέρκυρα. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Α/θμιας Χρήστο Άνθη «κάναμε έναν επιστημονικό σχεδιασμό στην βόρεια Κέρκυρα με τους διευθυντες-τριες σχολείων και προϊστάμενες νηπιαγωγείων ελπίζοντας αυτή την φορά να βρούμε ευήκοα ώτα δημάρχου. Ήδη η Δημοτική επιτροπή παιδείας και η σχολική επιτροπή τον ψήφισε. Αναμένουμε την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου. Σε ό,τι μας αφορά προτείνουμε λύσεις, δεν επισημαίνουμε απλώς προβλήματα για το θεααθήναι»

 

Οι προτάσεις – σχεδιασμός

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κέρκυρα, 22.12.2011 21.10.2020

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αρ. Πρωτ.: 2852

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ Προς:

  1. Δήμαρχο Β. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 2. Τοπικά Συμβούλια Κασσιόπης, Αυλιωτών, Καρουσάδων, Αγραφών, Περουλάδων.

  1. ΣΕΠΕ Κέρκυρας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 4. Επικεφαλής Παρατάξεων Δήμου Β. Κέρκυρας

Διεύθυνση: Αλυκές Ποταμού, 49100

Τηλέφωνο: 26610 46774 Κοιν: 1. Περ/κό Δ/ντή Εκπ/σης Ιονίων Νήσων1.

Φαξ: 26610 47202

E-mail: mail@dipe. ker.sch.gr

 

ΘΕΜΑ: «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

 

Σε συνέχεια της από 20/10/2020 εισήγησής μας προς την ΔΕΠ Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αποστέλλουμε την παρούσα τεκμηριώνοντας τις πέντε προτάσεις μας.

  1. Μεταστέγαση Δημοτικού Σχολείου Κασσιόπης.

Προτείνουμε η μεταστέγαση να γίνει στο παλαιό Δημαρχείο στην Κουλούρα, καθότι η υφιστάμενη υποδομή της σχολικής μονάδας δεν καλύπτει ούτε τις σημερινές απαιτήσεις, πέραν των προβλημάτων που δημιουργούνται στην περιοχή κατά την άφιξη και αποχώρηση των λεωφορείων.

Η πρόταση μας αυτή επιτείνεται καθότι ήδη εντάξαμε στο Δ.Σ. Κασσιόπης Εργαστήριο Δεξιοτήτων, ΕΔΕΑΥ, Τάξη Υποδοχής και Τμήμα Ένταξης.

Για την στέγαση των παραπάνω δομών απαιτούνται κτιριακές υποδομές που δεν υπάρχουν σήμερα και οι προαναφερόμενες δομές λειτουργούν σε αντίξοες συνθήκες.

Με δεδομένη την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής από αλλοδαπούς, τα Τμήματα που δημιουργήσαμε αποτελούν βασική προϋπόθεση για την εγγραφή μαθητών.

  1. Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κασσιόπη.

Λάβαμε πολύ σοβαρά υπόψη την αγωνία και την βούληση του κοινωνικού συνόλου στην Κασσιόπη και για τον λόγο αυτό προτείνουμε στο υφιστάμενο κτίριο του Δ.Σ. Κασσιόπης αφού γίνει η μεταστέγαση να ιδρυθεί και να στεγαστεί ΚΠΕ, το οποίο θα δώσει ζωή στην περιοχή, υπολογίζοντας ότι από Σεπτέμβρη έως Ιούνιο, εκατό και πλέον σχολεία από διαφορετικά μέρη της χώρας θα επισκέπτονται με λεωφορεία την περιοχή για ξενάγηση και διαμονή.

Στη μελέτη ίδρυσης του ΚΠΕ προτείνουμε να συμπεριληφθούν: το κάστρο, οι λίμνες της περιοχής, τα περιπατητικά μονοπάτια προς Παντοκράτορα και η περιοχή του Ερημίτη.

  1. Κατασκευή Νηπιαγωγείου Αυλιωτών, Κασσιόπης, Καρουσάδων.

Το Δ.Σ. Αυλωτών παρουσιάζει κάμψη στον αριθμό μαθητών και θεωρούμε άκρως σημαντική την στήριξη του, όπως και του Δ.Σ. Καρουσάδων. Προτείνουμε:

  • Την κατασκευή νέου κτιρίου τουλάχιστον 3/θέσιου Νηπιαγωγείου στο υπάρχον οικόπεδο στους Αυλιώτες με Τμήμα Ένταξης, προκειμένου να συστεγάσει και τους μαθητές των Περουλάδων και ακολούθως η εγγραφή να γίνεται στο Δ.Σ. Αυλωτών, εκτός των περιπτώσεων όπου οι γονείς για λόγους εργασίας επιθυμούν κάτι άλλο και το τεκμηριώσουν. Έως ότου κατασκευαστεί το υπάρχον νηπιαγωγείο θα πρέπει να μεταστεγαστεί σε δημόσιο κτίριο που να πληρεί αξιοπρεπείς προϋποθέσεις στέγασης.
  • Την κατασκευή 3/θέσιου τουλάχιστον Νηπιαγωγείου στους Καρουσάδες στο παρακείμενο οικόπεδο του υπάρχοντος Παιδικού Σταθμού με στόχο να αποσυμφορηθεί ο Παιδικός Σταθμός, να αναπτυχθεί το Ν/Γ και να στηρίξει το Δ.Σ. Καρουσάδων.
  • Την κατασκευή 3/θέσιου Νηπιαγωγείου Κασσιόπης που θα πρέπει να κατασκευαστεί εντός του κεντρικού ιστού της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής, για να μπορέσει να διευκολυνθεί στην πρόσβαση του και να μην δημιουργούνται τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα. Επιπροσθέτως, έως ότου αποπερατωθεί το κτίριο στην Κασσιόπη κρίνουμε απαραίτητο να εξευρεθεί κτίριο, καθότι στεγάζεται σε ανεπίτρεπτες συνθήκες στο ιδιωτικό κτίριο.
  1. Κατασκευή τριών αιθουσών διδασκαλίας και μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (κλειστό γυμναστήριο) σε όμορο ιδιόκτητο οικόπεδο του Δημοσίου στο Σχολικό Κέντρο Βελονάδων, έκτασης έξι(6) στρεμμάτων.

Το Σχολικό Κέντρο Βελονάδων όταν κατασκευάστηκε δεν υπήρχε πρόβλεψη για τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών και σήμερα αντιμετωπίζει κτιριακά προβλήματα-στέγασης.

Στα όμορα δημόσια έξι(6) στρέμματα, προτείνουμε την κατασκευή τριών αιθουσών διδασκαλίας για να αποσυμφορηθούν τα υπάρχοντα τμήματα, καθώς επίσης και κλειστό γυμναστήριο, το οποίο θα προσελκύει την νεολαία της ευρύτερης περιοχής (Πόρτσαϊτ, Μαγουλάδες, Καβαδάδες, Βελονάδες).

  1. Ανέγερση Κέντρου Νεότητας, κλειστού γυμναστήριου και κολυμβητηρίου στη περιοχή Προβατούς Αγραφών.

Προτείνουμε την κατασκευή κλειστού γυμναστήριου και κολυμβητηρίου στην περιοχή Προβατούς Αγραφών, θεωρώντας ότι χωροταξικά υπάρχει επάρκεια στρεμμάτων (περίπου 13) και δίνεται η δυνατότητα επέκτασης, εάν υπάρχουν εκ νέου χρηματοδοτήσεις.

Η προτεινόμενη περιοχή είναι σταυροδρόμι (Αγ. Γεωργίου-Εσπερίων-Θιναλίων) και συγκοινωνιακός κόμβος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ βόρειας Κέρκυρας.

Σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Αλμυρού-Θιναλίου καλύπτεται το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου βόρειας Κέρκυρας και των πρώην Δήμων Κασσωπαίων- Θιναλίων.

Οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν ζητήματα που επεξεργάστηκε το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου της βόρειας Κέρκυρας σε επανειλημμένες συσκέψεις και είναι εναρμονισμένες με την εισήγηση που είχαμε υποβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο δια μέσω της τότε υπεύθυνης Σχολικής Επιτροπής και της Εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας κας. Λιάσκου Μπακόλα Μαριετίνας (έγγραφο 20/01/2020).

Η Α/θμια Εκπ/ση διαθέτει επιμέρους στοιχεία που τεκμηριώνουν τη συγκεκριμένη πρόταση, τα οποία βεβαίως έχουν δοθεί κατά καιρούς στον Δήμο βόρειας Κέρκυρας.

Για τους Διευθυντές/ριες των Σχολικών Μονάδων και τις Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων Δήμου βόρειας Κέρκυρας.

Ο Δ/ντης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας

Χρήστος Κ. Άνθης

 

*Στην φωτογραφία ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ι.Ν. κ. Αγγελόπουλος (Α), με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χρ. άνθη 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!