Quantcast
η στιγμή που o Paul δείχνει στην Τζάκυ, τις φωτογραφίες που τις είχε τραβήξει, προκαλώντας την ευχάριστη έκπληξή της, όπως αυτή αποτυπώνεται στο πρόσωπο και το χαμόγελό της,.
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ο φίλος μου ο Paul ο φωτογράφος και η Τζάκυ Κένεντυ Ωνάση

Λυγερή κορμοστασιά, λεπτά χαρακτηριστικά πίσω από μαύρα γυαλιά ηλίου, αστραφτερό αλλά εξίσου αινιγματικό χαμόγελο αέρας κομψότητας και δυναμισμού …Όλα παραπέμπουν στην Τζάκι Κένεντυ- Ωνάση. Τη χαρακτηρίζει το εξαιρετικό της γούστο ,όχι μόνο στο ντύσιμό της αλλά και στη γενικότερη συμπεριφορά της. Από την ημέρα που μπαίνει στο Λευκό Οίκο, δίνει στις γυναίκες της εποχής της ένα διαφορετικό πρότυπο στυλ και οι ενδυματολογικές της επιλογές γίνονται η μόδα ολόκληρης της Αμερικής. (1)

η στιγμή που o Paul δείχνει στην Τζάκυ, τις φωτογραφίες που τις είχε τραβήξει, προκαλώντας την ευχάριστη έκπληξή της, όπως αυτή αποτυπώνεται στο πρόσωπο και το χαμόγελό της,.

Μετά τα γνωστά γεγονότα της δολοφονίας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντυ και μετά από ένα διάστημα, που χρειάστηκε για να ξεπεράσει το σοκ του θανάτου του συζύγου της, επανέρχεται στην κοσμική ζωή, όπου παντρεύεται τον μεγιστάνα του πλούτου Αριστοτέλη Ωνάση, που είχε την φιλοδοξία να κατακτήσει την Αμερική, μέσω ενός γάμου με την πρώην πρώτη κυρία της Αμερικής. Ό γάμος έγινε το Νοέμβριου του 1968 στο ιδιωτικό νησί του Ωνάση τον Σκορπιό.

Η Τζάκυ Κένεντυ Ωνάση αγαπούσε την Κέρκυρα όπου και ξεκίνησε να επισκέπτεται αρχές του 1970, γιατί ήταν μεν ένα ελληνικό νησί αλλά διέκρινε Αγγλικά, Βενετικά και Γαλλικά στοιχεία τα οποία άρεσαν πολύ σε αυτήν και τη μητέρα της. Η μητέρα της όταν είδε το γήπεδο του κρίκετ – βρετανικού αθλήματος – είχε εντυπωσιαστεί όταν έμαθε ότι ο Prince Philip σύζυγος της Βασίλισσας Elizabeth II είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα. Στην Τζάκυ Ωνάση άρεσε ιδιαίτερα η ανάβαση στο βουνό του Παντοκράτορα και η θέα από εκεί προς την Αδριατική.(2)

Η στιγμή που η Τζάκυ έχει πάρει τις φωτογραφίες και ευχαριστεί τον Paul με μια θερμή χειραψία.

Την επισκέπτονταν με τον Ωνάση και έμεναν στο Ξενοδοχείο τους στο “Miramare”, στα Μωραΐτικα Κέρκυρας.

Ο συντοπίτης μας και συγχωρεμένος πλέον Paul -(Από το Παύλος Πουλίδης)-ο φωτογράφος από το Αχίλλειο, για όσους τον γνώρισαν ,ήταν από τους δεινούς φωτογράφους της τότε εποχής, που την Κέρκυρα την επισκέπτονταν διάσημες προσωπικότητες, παγκοσμίου βεληνεκούς. Σαν φωτογράφος είχε την ευκαιρία να καλύψει φωτογραφικά πολλά τέτοια γεγονότα και είχε μια αξιόλογη συλλογή.

Με τον Paul είχαμε γίνει φίλοι, γιατί ερχόντανε συχνά στο κατάστημα μου το Service της Sonny Ericsson, που είχα στα φανάρια Αεροδρομίου και γνωρίζοντας και το δικό μου μεράκι για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μου έδειχνε πολλές τέτοιες φωτογραφίες και πού και πού μου έδινε και καμία που είχε διπλή.

Οι αναρτημένες φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη της Τζάκυ στην Κέρκυρα, όπου ο Paul κάνει χειραψία μαζί της, την στιγμή που τις παραδίδει φωτογραφίες που τις είχε τραβήξει, ενώ η ίδια ανταποδίδει με εκείνο το αυθόρμητο χαμόγελο που την χαρακτήριζε στις κοινωνικές της σχέσεις.

Άλλωστε αυτή είναι και η διαχρονική αξία των αυτών των φωτογραφιών. Να σταματάει τον χρόνο στην συγκεκριμένη στιγμή για να αποτυπώσει το γεγονός και να δώσει το έναυσμα για ανατροφοδότησης αναμνήσεων και συναισθημάτων που σχετίζονται με το γεγονός !!

Όμορφες εποχές, όμορφα πρόσωπα και ένας λεβέντης ταλαντούχος και τολμηρός φωτογράφος , που κατάφερε να προκαλέσει την χαρούμενη έκπληξη της διάσημης αυτής κυρίας, που στο αντίκρισμα των φωτογραφιών της τον ευχαριστεί εγκάρδια ….!!!

Αχ ρε φίλε Paul, είχες δεν είχες μας ταξίδεψες πίσω στον χρόνο.

Αν μπορείς να μας ακούσεις δεν έχουμε παρά να σου πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ !!!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΔΗΣ_03.10.2021

Πηγές :
(1). Aixmi.gr – Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
Μανταλένα Μαρία Διαμαντή -28 Ιουλίου 2020.
(2). www.corfuland.gr / Ελίνα Φαϊτά.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!