Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ANTONIOS ATSALIS δοκιμάζεται από ATLANTA HAWKS για NBA G LEAGUE

Στόχος μου να ζήσω το Αμερικάνικο μπασκετικό όνειρο

Ο κερκυραίος Αντ. Ατσαλής δοκιμάζεται από  ATLANTA HAWKS για NBA G LEAGUE

Ο 22χρονος Κερκυραίος  Αντώνιος Ατσαλής, είχε βάλει σκοπό της ζωής του να ζήσει το αμερικανικό μπασκετικό όνειρο. Για μία πενταετία  πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά με την επιμονή, την ευφυΐα  την εργατικότητά του & αρκετή δόση τύχης  κατάφερε να φτάσει στην πηγή & τώρα εναπόκειται στο ταλέντο του εάν θα «ξεδιψάσει» τον πόθο του να γίνει μέλος ενός club του ΝΒΑ. Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν με παραμύθι, ωστόσο είναι μία πραγματικότητα, όπως δείχνουν τα γεγονότα, που αντλήθηκαν  από την συζήτηση, που είχε η «ΚΣ» με τον νεαρό αθλητή.

Η αρχή έγινε έξι χρονών

Γεννημένος το 1999 στην Κέρκυρα, ήρθε σε επαφή με το μπάσκετ, με προτροπή του πατέρα του. Όπως μας διηγήθηκε «Όταν ήμουν έξι χρονών ο πατέρας με έπαιρνε στο μικρό γηπεδάκι των Μπενιτσών, όπου έκανα τα πρώτα μπασκετικά σουτάκια. Ακολούθησε η ένταξη μου  στις Ακαδημίες του Φαίακα, όπου παραμένει η ομάδα της καρδιάς μου. Την διετία 2016-17 για προσωπικούς λόγους έμενα αρκετό διάστημα στην Θεσσαλονίκη και για να μην εγκαταλείψω την επαφή μου με το άθλημα, έκανα προπονήσεις με τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Το 2017 επέστρεψα στην Κέρκυρα για λογαριασμό του ΑΣ Ιόνιος, όπου αγωνίστηκα για μία σεζόν στην ανδρική ομάδα».

Η χορηγία της NIKE 

Κομβικό σημείο για την μετέπειτα πορεία του  ήταν η συμφωνία με την NIKE. Το γεγονός ότι ο Αντώνιος Ατσαλής είχε ένα επιμελημένο λογαριασμό στο Instagram, με φωτογραφίες, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν την μπασκετική του δραστηριότητα & με περισσότερους από 5.000 ακόλουθους, κέντρισε το ενδιαφέρον της NIKE. Έτσι το 2017 σε συνάντηση με την υπεύθυνη μάρκετινγκ της αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας στην Ελλάδα, που έγινε στην Θεσσαλονίκη έκλεισαν συμφωνία για τετράχρονη χορηγία. Όπως μας είπε ο νεαρός αθλητής «Η Nike τα τελευταία 4 χρόνια μου έχει στείλει πάνω από 70 ζευγάρια παπούτσια (τα οποία έχω μοιράσει) και πολύ υλικό εξοπλισμό για το μπάσκετ. Από την πρώτη στιγμή με βοήθησαν και είναι τα πιο ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα στο βιογραφικό μου μέχρι στιγμής».

Οι αιτήσεις στα Πανεπιστήμια

O ίδιος συνεχίζει την εξιστόρηση: «Από το 2018 άρχισα να στέλνω αιτήσεις σε δεκάδες Αμερικανικά Πανεπιστήμια, προκειμένου να συνδυάσω τις σπουδές μου με την  ενασχόλησή μου στο μπάσκετ. Από όλα αυτά τελικά έλαβα θετική απάντηση από έξι, μεταξύ των οποίων Kentucky State, University Oregon, State Chicago State. Ωστόσο για προσωπικούς λόγους δεν ευδοκίμησε η μετάβασή μου στην Αμερική».

Ο ρόλος του Ορέστη Ματενίδη

Ο Αντώνης στάζει μέλι, μιλώντας για τον Ορέστη Ματενίδη: «Μέντοράς μου ήταν ο έμπειρος γκαρντ του Φαίακα, Ορέστης Ματενίδης, ο οποίος όχι μόνο με μύησε στα μυστικά του αθλήματος, αλλά με βοήθησε και στην καταγραφή των βίντεο μέσα στο μπασκετικό παρκέ, τα οποία στείλαμε στα Πανεπιστήμια. Μάλιστα, έπαιξε εξίσου σημαντικό ρόλο και εκτός παρκέ. Εκτός από προπονητής πάνω από όλα ήταν φίλος που πίστεψε στην αγάπη μου για το άθλημα και επένδυσε το χρόνο του σε εμένα. Με προπονούσε καθημερινά, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Ήταν μια σχέση που εκτεινόταν και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Μια φιγούρα που αναμφισβήτητα θα παραμείνει ανεξίτηλη μέσα μου».

Η συμφωνία με τους ATLANTA HAWKS

Τελικά τα βίντεο έπιασαν τόπο, όχι μόνο στα Πανεπιστήμια, αλλά και σε σκάουτερς ομάδων. Όπως μας λέει: “Δεν εξηγείται διαφορετικά, το ό, τι  ξαφνικά στις αρχές του 2019 έλαβα ένα email από συντάκτες του ESPN  ( Το Entertainment and Sports Programming Networks) είναι από τα πιο επιτυχημένα παγκοσμίως  καλωδιακό και δορυφορικό αθλητικό τηλεοπτικό κανάλι), όπου με καλούσαν  να συμμετάσχω σε 4 προγράμματα αξιολόγησης (ACC tournaments) καθώς και εισαγωγή σε tryouts camp (ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ) 12 ομάδων του ΝΒΑ G league: Capital City Go-Go -Fort Wayne Mad-Ants -Long Islands Nets- Maine Celtics -Greensboro Swarm -Iowa Wolves -Austin Spurs -Memphis Hustle- Texas Legends -SouthBay Lakers -Stockton Kings & Atlanta Hawks».

Τελικά ο Αντώνιος Ατσαλής επίλεξε το πρόγραμμα των ATLANTA HAWKS και από τον περασμένο Οκτώβριο ταξίδεψε στην Αμερική και εντάχτηκε στο προπονητικό αναπτυξιακό πρόγραμμα του γνωστού club toy NBA. Όπως μας εξήγησε η επιλογή του είχε να κάνει από το γεγονός ότι οι άλλες 11 ομάδες τον προσκαλούσαν να δοκιμαστεί σε ένα tryout camp, σε αντίθεση με τους Atlanta, που τον ενέταξαν σε αναπτυξιακό πρόγραμμα διετίας της Β΄ομάδας τους, με όλα πληρωμένα και φιλοξενούμενος από οικογένεια Αμερικανών.

Πρώτος στόχος να παίξω NBA LEAGUE

Ο Κερκυραίος αθλητής προπονείται καθημερινά τουλάχιστον επτά ώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις, βάρη, αναλύσεις αγώνων σε βίντεο, δύο φορές προπόνηση & φυσιοθεραπείες. Όπως μας είπε στο πρόγραμμα ξεκίνησαν 38 αθλητές και μετά τις δοκιμασίες έχουν μείνει 18, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος. Από αυτούς θα γίνει και η τελική επιλογή για την συγκρότηση της ομάδας. Ο Αντώνιος Ατσαλής μας λέει: “Προπονούμαι κάθε μέρα & αρπάζω κάθε ευκαιρία, που μου παρουσιάζεται. Πρώτος στόπχος της σεζόν μετά τις 17 Γενάρη είναι να συμπεριληφθώ στην ομάδα και να παίξω NBA G LEAGUE.

Τι είναι το NBA G LEAGUE

Το NBA G League, ή απλά το G League, είναι ο επίσημος οργανισμός μπάσκετ της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (NBA). Το πρωτάθλημα ήταν γνωστό ως National Basketball Development League (NBDL) από το 2001 έως το 2005, και NBA Development League (NBA D-League) από το 2005 έως το 2017. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με οκτώ ομάδες έως ότου ο επίτροπος του ΝΒΑ Ντέιβιντ Στερν ανακοίνωσε ένα σχέδιο επέκτασης της D-League του ΝΒΑ με την συμμετοχή δεκαπέντε ομάδων και την μετατροπή του σε πρωτάθλημα Β΄Εθνικής κατηγορίας. Κάθε ομάδα αυτής της κατηγορίας συνδέεται με μία ή περισσότερες ομάδες του NBA. Στο τέλος της σεζόν 2013–14 NBA, το 33% των παικτών του NBA είχε περάσει χρόνο στη NBA D-League, από 23% το 2011. Από τη σεζόν 2020–21, το πρωτάθλημα αποτελείται από 30 ομάδες , 28 από τις  οποίες  είναι είτε μεμονωμένα ή ανήκουν σε μια ομάδα του NBA, μαζί με την εκθεσιακή ομάδα NBA G League Ignite. Τη σεζόν 2017–18, ο Gatorade έγινε ο χορηγός τίτλου της D-League και μετονομάστηκε σε NBA G League.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!