Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Πάσχα στην Κέρκυρα 2022: Η πρόβα τζενεράλε της “Παλαιάς”, όπως παλιά! (photo-video)

Με συγκίνηση, μυσταγωγία αλλά και βαθειά ικανοποίηση για την επιστροφή στην κανονικότητα έπειτα από δυο χρόνια “σιωπής”, πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ, ως είθιστε κάθε Μεγάλη Πέμπτη, η πρόβα τζενεράλε της “Παλαιάς”, δηλαδή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας. 

Κάτω από το κτίριο της ΦΕΚ, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, αποτελούμενο από ντόπιους και επισκέπτες του νησιού, καθώς παραδοσιακά είθιστε να αφιερώνονται στο έθιμο αυτό, να ακούσουν δηλαδή την Πρόβα Τζενεράλε με τα πένθιμα εμβατήρια.  Τα φανάρια της πόλης έχουν ντυθεί στο πένθιμο μωβ, συμβολίζοντας το πένθος για τα πάθη του Κυρίου, ενώ στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό (Duomo) στην πλατεία Δημαρχείου άναψαν 12 κεριά, τα οποία σβηνουν ένα – ένα με την ανάγνωση κάθε Ευαγγελίου. 

Οι μουσικοί, εντός του κτιρίου, με ανάμεικτα συναισθήματα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ενώ και του χρόνου ευχήθηκε ο αρχιμουσικός Σπυρίδων Προσωπάρης. 

Να σημειωθεί ότι παρούσα στην πρόβα τζενεράλε, μεταξύ άλλων,  ήταν η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα με τον σύζυγο της Γ. Κράτσα και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκης.

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!