Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε ο Σάκης Τσούκας

ΚΕΡΚΥΡΑ – Την τελευταία του πνοή άφησε στις 4.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Σάκης Τσούκας πρ. αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας,  ο οποίος έδινε χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας ο τόπος και ο χρόνος τέλεσής της.

Ο πρ. πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ΙΝ Χρ. Μωραϊτης τον αποχαιρέτησε με τα ακόλουθα λόγια: «Καλό δρόμο σύντροφε. Ξέρω θα τους οργανώσεις όλους εκεί πάνω. Και θα ρίχνεις και μια ματιά σε μας εδώ. Να ρίχνεις. Θα σε θυμόμαστε».

Ο Σάκης Τσούκας γεννήθηκε το 1953 στο Κάιρο της Αιγύπτου. Ήταν απόφοιτος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάστηκε ως καθηγητής στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κέρκυρας από το 1987 έως το 2013. Την περίοδο 1995-2005 ήταν επιστημονικός υπεύθυνος της «ΤΕΤΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΕ». Ήταν παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαριάνθη Βαρβαρούση. Συμμετείχε ενεργά στο μεταδικτατορικό Φοιτητικό κίνημα, ως αιρετό μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών του Φυσικού. Το 1975 εντάχθηκε στο «Ρήγα Φεραίο», και διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και του γραφείου του ΚΣ του «Ρήγα». Διετέλεσε γραμματέας στην οργάνωση Παλαιού Φαλήρου του ΚΚΕ Εσωτερικού. Με τη διάσπαση του ΚΚΕ εσωτ., παρέμεινε ανένταχτος στον χώρο της Αριστεράς. Από το 2004 και μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά στην ενωτική προσπάθεια της Αριστεράς, στο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας. Διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ και του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, μέλος του ΔΣ και Γραμματέας του Νομαρχιακού τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

‘Ηταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «Στήριξη» και του ΔΣ της Δημοτικής Μονάδας Πρόληψης «Νίκος Μώρος». Τέλος, ήταν αντιπεριφερειάρχης με την περιφερειακή Αρχή του Θεόδωρου Γαλιατσάτου και ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Κέρκυρας.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του kerkyrasimera.gr εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!