Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Παγκοσμια Ημέρα ΑμεΑ: Τα μηνύματα των αντιπεριφερειαρχών Ζορμπά & Ανδριώτη

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που έχει καθιερωθεί η 3η Δεκεμβρίου, εξέδωσαν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κ. Ζορμπάς, όσο και η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Μ. Ανδριώτη.

 

Μήνυμα Κ. Ζορμπά                                                                                      

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα των Α.με.Α. Σύμφωνα με τη Παγκόσμια Έκθεση για την Αναπηρία, το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ή περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο άτομα, ζουν με αναπηρία είτε είναι ορατή είτε όχι και υπενθυμίζουν τη σημασία της άρσης των εμποδίων.

Η προσπάθεια για την ανεξαρτησία και τη κοινωνική ένταξη πρέπει να παραμένει μία συνεχής διαδικασία που σχεδιάζεται από τη πολιτεία με τη συμμετοχή φορέων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και υλοποιούνται ατομικά και συλλογικά μέτρα για την ενσωμάτωση, προσβασιμότητα, εκπαίδευση και απασχόληση, τομείς στους οποίους έχει σημειωθεί πρόοδος. Η προσπάθεια όμως προς αυτή τη κατεύθυνση συνεχίζεται.

Είμαστε όλοι εδώ, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, κανένας μόνος του.

 

Μήνυμα Μ. Ανδριώτη

Η 3η Δεκεμβρίου ορίσθηκε ως η παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. από το 1992. Αυτό έγινε προκειμένου να διευρυνθεί η ενημέρωση του κοινού για ζητήματα αναπηρίας και να προωθηθούν τα δικαιώματα και η ευημερία των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Οι αξίες μας, το ήθος μας και ο πολιτισμός μας κρίνονται και αξιολογούνται από την ποιότητα ζωής, από την αξιοπρέπεια της εργασίας και από την αρμονική ενσωμάτωση στην κοινωνία των συμπολιτών μας με αναπηρία. Όλα τα παραπάνω αποτελούν γνώρισμα ευνομούμενης πολιτείας και ενάρετης κοινωνίας. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να αφυπνίσουμε την κοινωνία μας απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία. Έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και την ευημερία τους, να τους εντάξουμε στην κοινωνία, να τους αγκαλιάσουμε και να τους στηρίξουμε. Και αυτό θα γίνει αν δεσμευτούμε ότι όλοι μαζί, σε μια συμμαχία, θα παλέψουμε για έναν καλύτερο κόσμο, δίκαιο και βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς και κυρίως με
σεβασμό προς όλους. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά….
Μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα!

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!