Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η εκδήλωση της ΠΙΝ “Δεν είμαι κούκλα”- Τι έγραψαν οι συμμετέχοντες (φωτο-vid)

Στο ρόλο της τέχνης ως μέσον ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των πολιτών στο ηθικό ζήτημα των διακρίσεων κατά των γυναικών και της καταπολέμησης της έμφυλης βίας αφιέρωσε με έναν πρωτότυπο τρόπο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Για το σκοπό αυτό, ως διαδραστικό και συγκινησιακό μέσο, αναδεικνύει το @iamnotadoll_project, μια εναλλακτική έκθεση τέχνης, αλλά μαζί και ένα πρωτότυπο δρώμενο.
Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Μερόπη Υδραίου
 
Βασίζεται σε 6 γλυπτά της καλλιτέχνιδος Ιωάννας Παρασκευά, που δημιουργήθηκαν ως μοναδικό πρωτότυπο έργο το κάθε ένα και τα οποία μιλούν για ουσιαστικά και επίκαιρα γυναικεία ζητήματα, που αφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως η σεξουαλική παρενόχληση, η βία στις διαπροσωπικές σχέσεις, ο αναγκαστικός και πρόωρος γάμος, ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων, η εμπορία και η κατάχρηση στο διαδίκτυο. Το κάθε γλυπτό-κούκλα αντιστοιχεί σε κάθε ένα από αυτά τα θέματα, ανάλογα με το χρώμα στα παπουτσάκια του. Στην εκδήλωση, η οποία φιλοξενήθηκε στο Ionian Film Office στην Κέρκυρα, δόθηκε το βήμα στους συμμετέχοντες, γυναίκες και άνδρες να επιλέξουν θέμα διαλέγοντας το γλυπτό με τα αντίστοιχα “χρωματιστά παπουτσάκια” που επέλεξαν να «αγκαλιάσουν», να το επικοινωνήσουν γράφοντας το μήνυμά τους και να φωτογραφηθούν με αυτό φορώντας το μπλουζάκι με το λογότυπο του @iamnotadoll_project και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Η Κερκυραία Ολυμπιονίκης Μ. Γεωργατου
 

 

Η αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας Παναγιώτα Τζάννε

 

Η αντιδήμαρχος Μαρία Ζερβού
 
Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Μελίτα Ανδριώτη
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κ. Ζορμπάς
 
Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων Νίκος Μουζακίτης
 
 
Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς βρήκε αξιοσημείωτη ανταπόκριση στο κοινό, ενώ το «παρών» έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Τζάννε, η εντεταλμένη για θέματα Παιδείας του Δήμου, Μαρία Ζερβού, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κέρκυρας, Δημόσιας Υγείας, Απασχόλησης & Κοινωνικής Συνοχής, Κώστας Ζορμπάς και Μελίτα Ανδριώτη, αντίστοιχα, όπως και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκος Μουζακίτης, αλλά και η Ολυμπιονίκης, Μαρία Γεωργάτου

 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!