Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Παλαιά Φιλαρμονική”: Διαδικτυακή συναυλία της μπάντας (27/2)

Συνεπής στους καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς στόχους της εδώ και 181 έτη, αλλά ταυτόχρονα τηρώντας κατά γράμμα τις προβλέψεις που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας, η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας έχει την ιδιαίτερη χαρά να προσφέρει στο φιλόμουσο κοινό ακόμη μια διαδικτυακή μουσική εκδήλωση.
Ειδικότερα,όπως ενημερώνει η ΦΕΚ: Πρόκειται για τη συναυλία της Μπάντας του ιδρύματος , η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά (live streaming) στις 27 Φεβρουαρίου 2021 στις 19:00 μέσα από τη σελίδα και το κανάλι της Φιλαρμονικής μας στο youtube.
Κύριος άξονας της παραπάνω διαδικτυακής συναυλίας είναι η όπερα, είδος που για δύο και πλέον αιώνες διαμόρφωσε, άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα, τη μουσική αντίληψη και το αισθητήριο του νησιού μας.
Πρόκειται να ακουστούν διασκευασμένα αποσπάσματα έργων του Verdi, του
Bellini, του Mascagni και του Bizet. Επίσης θα αποδοθούν και έργα μη
προερχόμενα από τον χώρο του μελοδράματος, όπως του Chabrier και του
Σπύρου Προσωπάρη, ο οποίος και θα διευθύνει την μπάντα της Παλαιάς
Φιλαρμονικής.
Μέρος της συναυλίας της 27ης Φεβρουαρίου 2021 θα αφιερωθεί στη μνήμη του επί δεκαετίες αρχιμουσικού της Παλαιάς Φιλαρμονικής, Δημήτρη Κάφυρη, από την εκδημία του οποίου συμπληρώθηκε προ ημερών ένα έτος.
Η συναυλία, η οποία θα ξεκινήσει στις 19:00 ακριβώς, αυτονοήτως θα λάβει χώρα χωρίς την παρουσία κοινού και φυσικά κατόπιν ειδικής αδείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!