Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνια διάκριση του Άκη Παγκράτη

Μία ακόμα διάκριση για αθλητή του ΝΑΟΚ. Μετά την δημοσιοποίηση της βαθμολογίας του 7ου Πανελλήνιου Γκραν Πρι «ΛΕΑΝΔΡΟΣ», που αφορούσε 24 αγώνες ανοικτής θαλάσσης 2019-2020, ο Άκης Παγκράτης κατέλαβε την 1η θέση της κατηγορίας Ανδρών 40-44 ετών και την 6η θέση της γενικής κατάταξης ανδρών κατηγορίας Elite, ανάμεσα σε 661 κολυμβητές, που βαθμολογήθηκαν στο γκραν πρι.
Ο κερκυραίος αθλητής με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο του ΝΑΟΚ Γιώργο Δημουλή το Δ.Σ. και τη κολυμβητική κοινότητα για τη συμβολή τους σε αυτές τις διακρίσεις και στον πανελλήνιο σύλλογο Λέανδρο για τα διπλώματα και τις βραβεύσεις.
Το ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ OWS «ΛΕΑΝΔΡΟΣ»
Πρόκειται για σειρά βαθμολογούμενων αγώνων κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης (άνω του 1 χλμ), που διοργανώνονται ανά την Ελλάδα από τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ : «Ο ΛΕΑΝΔΡΟΣ» με την επωνυμία Grand Prix Openwater. Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2014 και φέτος πραγματοποιήθηκε, παρά τα προβλήματα, που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Μάλιστα η φετινή διοργάνωση έγινε μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος OWS (δηλαδή η βαθμολογία των
Ελληνικών αξιολογημένων αγώνων προσμετρούνταν για την ανάδειξη παγκόσμιου πρωταθλητή).
Το σύστημα βαθμολογίας
Το point system (σε ακέραιους βαθμούς) του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ΄΄ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ OWS «ΛΕΑΝΔΡΟΣ» 2019-2020΄΄ σε αγώνες ανά την Ελλάδα open water swimming (άνω του 1 Km) βασίζεται σε 5 παράγοντες :
Α. Την ικανότητα τερματισμού στον αγώνα ή την επιτυχή προσέγγιση του κολυμβητή στον τερματισμό εντός των μέγιστα επιτρεπόμενων χρονικών ορίων κολύμβησης κάθε αγώνα.
Β. Την θέση τερματισμού.
Γ. Την σχετική απόσταση μεταξύ των κολυμβητών κατά τον τερματισμό τους.
Δ. Την διανυθείσα από τον κολυμβητή απόσταση σε Km (ίση ή πολλαπλάσια του 2,5 Km).
Ε. Τον αριθμό των συμμετεχόντων σε κάθε αγώνα κολυμβητών (20 ή 50 ή 100 ή 200 κοκ για άνδρες και γυναίκες χωριστά).
Για την περίπτωση Α, 25 βαθμοί απονέμονται σε κάθε κολυμβητή που τερματίζει εντός του προκαθορισμένου χρονικού ορίου του αγώνα ή που κολυμπά μέχρι την χρονική στιγμή που ολοκληρώνεται το προκαθορισμένο από τον εκάστοτε διοργανωτή χρονικό όριο για τον τερματισμό του αγώνα (πχ 1 ώρα μετά τον τερματισμό του 1ου ή της 1ης κολυμβήτριας).
Για την περίπτωση Β οι βαθμοί απονέμονται όπως παρακάτω :
ΒΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
1η θέση 300β. 2η θέση 250β.3η θέση 200β.4η θέση 180 β 5η θέση 160 β 6η θέση 140 β 7η θέση 120β.8η θέση 100β.9η θέση 90β. 10η θέση 80β.11η θέση 70β.12η θέση 60β. 13η θέση 50β. 14η θέση 45β.15η θέση 40β.16η θέση 35β.
Για τον υπολογισμό των ως άνω βαθμών λογίζονται χωριστά οι άνδρες και χωριστά οι γυναίκες.
Για την περίπτωση Γ απονέμεται bonus βαθμών λόγω καλής κατάταξης, στους 10 πρώτους άνδρες και στις 10 πρώτες γυναίκες που ολοκλήρωσαν τον αγώνα. Ο υπολογισμός των βαθμών αυτών βασίζεται στον χρόνο που αντιστοιχεί στην 11η θέση ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Ένας βαθμός απονέμεται για κάθε λεπτό διαφοράς μεταξύ της 1ης και της 11ης θέσης τερματισμού σε αυτούς που τερμάτισαν στις θέσεις από 1η έως 10η . Για τον υπολογισμό των βαθμών λογίζονται μόνο τα λεπτά και όχι τα δευτερόλεπτα διαφοράς χρόνων τερματισμού. Ο μέγιστος αριθμός βαθμών που μπορεί να απονεμηθεί ως χρονικό bonus είναι 120 (2 ώρες). Όταν αυτοί που τερμάτισαν είναι λιγότεροι από 11 κολυμβητές, τότε ο χρόνος τερματισμού του τελευταίου κολυμβητή λαμβάνεται ως βάση για τον υπολογισμό. Ο τελευταίος κολυμβητής δεν παίρνει βαθμούς που να αντιστοιχούν σε χρονικό bonus.
Σε όλους τους υπολογισμούς οι χρόνοι τερματισμού ανδρών και γυναικών λαμβάνονται ξεχωριστά και ανεξάρτητα σαν να είναι από διαφορετικούς αγώνες.
Για την περίπτωση Δ δίνεται bonus κολύμβησης λόγω πολλών Km για τους αγώνες άνω των 1 Km (η απόσταση ως έγγιστα) δηλαδή
Για τους αγώνες από 1 Km συντελεστής βαθμολόγησης 0.95
Για τους αγώνες 2,5 Km συντελεστής βαθμολόγησης 1
Για τους αγώνες 5 Km συντελεστής βαθμολόγησης 1,05
Για τους αγώνες 7,5 Km συντελεστής βαθμολόγησης 1,1
Για τους αγώνες 10 Km συντελεστής βαθμολόγησης 1,15

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!