Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Πανελλαδικές εξετάσεις: Στις 15 Μαΐου η ανακοίνωση για τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ

Στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί τελικά ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή και τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου, που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή, προσδιορίζονται «οι αρμοδιότητες των πρυτανικών συμβουλίων των ΑΕΙ σχετικά με τις επιτροπές Ασφάλειας και Προστασίας καθώς και με θέματα που αφορούν το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης εξωτερικών χώρων των πανεπιστημίων», επισημαίνεται στο δελτίου τύπου.

Επίσης, «καταγράφονται οι κατηγορίες επιστημονικού προσωπικού, που δύνανται να εφημερεύουν στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο και περιγράφεται η διαδικασία ορισμού της αμοιβής των εφημεριών αυτών».

Τέλος, «αναπροσαρμόζεται, λόγω των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κοροναϊό, ο μέγιστος αριθμός των εξαμήνων φοίτησης, που τίθεται ως προϋπόθεση για φοιτητές τμημάτων ΤΕΙ, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, εφόσον περιλαμβάνονται πρακτικές, κλινικές ή εργαστηριακές ασκήσεις».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!