Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Παξοί: Έκθεση ζωγραφικής  “COLOURS” της Jutta Depis

Έκθεση ζωγραφικής  “COLOURS” της Jutta Depis,  θα λειτουργήσει από 9 – 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021, στο Δημαρχείο του Γάϊου στους Παξούς.

Η Jutta Depis, Ελληνίδα καλλιτέχνης γεννημένη στην Γερμανία, είναι μόνιμα εγκατεστημένη στην Κέρκυρα από το 1994.

Η βαθύτερη ανάγκη της να εκφράζεται μέσα από τη ζωγραφική επιτυγχάνεται μέσω της προσεκτικά εστιασμένης επιλογής χρωμάτων, που μεταμορφώνει στη συνέχεια με μαεστρία σε αφηρημένες αποτυπώσεις έργων τέχνης, εμπνευσμένες από την δημιουργική της διάθεση, ερμηνεύοντας τον φυσικό της περίγυρο και προσωπικές της εμπειρίες.

Μολονότι η Jutta πειραματίζεται συχνά με διάφορους τρόπους και τεχνικές ζωγραφικής, χρησιμοποιεί κατά κανόνα ακρυλικά χρώματα σε συνδυασμό με εργαλεία κουζίνας – οικοδομών, δημιουργώντας έτσι διάφορες υφές πάνω στον καμβά, που διευρύνουν τις έμφυτες τεχνικές της μίξης των χρωμάτων. Τα αφηρημένα και ιμπρεσιονιστικά της έργα είναι μια απίθανη έκρηξη ξεχωριστών χρωμάτων. Η ικανότητά της να διαλέγει και να αναμιγνύει χρώματα διακρίνεται σε κάθε της πίνακα. Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις ενός λάτρη της τέχνης εύκολα αυτός θα συμπεράνει ότι η Jutta έχει μίαν εξαιρετικά σπάνια ικανότητα στη ανάμιξη των χρωμάτων, ανακαλώντας συναισθήματα με κάθε της ζωγραφικό έργο.

Η συλλογή έργων της των 2 τελευταίων χρόνων θα εκτεθεί αυτό το καλοκαίρι στο νησί των Παξών, στο Δημαρχείο του Γάιου, δίπλα στο Μουσείο της Ιστορίας των Παξών.

Η έκθεση του Αυγούστου 2021 παρουσιάζει ζωγραφικά της έργα σε πολύ διαφορετικά στυλ, από ιμπρεσσιονιστικά σε αφηρημένα, που εκφράζουν το ταλέντο της να δημιουργεί και να συνθέτει χρωματισμούς μέσω διαφόρων τεχνικών και ανάμεικτων μέσων. Κάθε της έργο απεικονίζει το κύριο θέμα της έκθεσης, που απλά έχει τον τίτλο “Colours” – “Χρώματα”.

Εγκαίνια 9 Αυγούστου στις 19.30 με παρουσίαση των έργων από την Jutta Depis και κέρασμα – καλωσόρισμα.

JUTTA DEPIS ΑΡΤ

www.juttadepisart.com

Κινητό: +30 693 6899110

Instagram: @juttadepis_art

Facebook: @juttadepis.art

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!