Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Παπαθανασίου σε Γκίκα: “Υπάρχει πολιτική βούληση για τη δημιουργία νέων Φυλακών στην Κέρκυρα”

Σε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγλκηματικής Πολιτικής Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιάννη Κοντό και την Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας Ευθυμίας-Λαμπρινής Σταύρου, συμμετείχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα με πρωτοβουλία του Βουλευτή.

Μοναδικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η ανάγκη μεταφοράς των Φυλακών Κέρκυρας εκτός αστικού ιστού, ένα πάνδημο αίτημα των Κερκυραίων, για το οποίο ο Στέφανος Γκίκας έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επισημάνθηκαν ιδιαίτερα η παλαιότητα των Φυλακών, η έλλειψη χώρου, αλλά και το γεγονός ότι βρίσκονται εντός της Πόλης της Κέρκυρας, δίπλα σε σχολικό συγκρότημα και σε τουριστικό σημείο. Μάλιστα, ο κ. Παπαθανασίου, κατά την σημερινή του επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα υφιστάμενα προβλήματα. Να σημειωθεί ότι μετά την μεταφορά των Φυλακών το παλαιό ιστορικό κτήριο προγραμματίζεται να μετατραπεί σε πολυχώρο πολιτισμού.

Ο κ. Παπαθανασίου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για την δημιουργία νέου Καταστήματος Κράτησης εκτός Πόλης, ενώ εξετάζεται η καταλληλόλητα συγκεκριμένων οικοπέδων. Σε αυτό το πλαίσιο και για την περαιτέρω εξέταση του ζητήματος αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων να επισκεφθούν την Κέρκυρα ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου συνοδευόμενος από τον κ. Παπαθανασίου και τον Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργού, Άδωνι Ιορδανίδη.

Ο κ. Παπαθανασίου επισκέφθηκε επιπλέον την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

 

Ο Δικηγορικός Κέρκυρας

Απο την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣΚ  Γ. Κοντός ενημερώνει ότι συμμετείχε στη σύσκεψη εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου. Ο κ. Κοντος ειδικότερα του ανέφερε ότι οι σημερινές Φυλακές λειτουργούν υποδειγματικά, αλλά είναι μικρές σε χωρητικότητα, ενώ δεν παύει να είναι μια δομή άλλης εποχής.  Η δημιουργία των νέων Φυλακών στην Κέρκυρα μοιάζει με μια περιπέτεια, αφού «σέρνεται» εδώ και 20 χρόνια, χωρίς όμως έως σήμερα αποτέλεσμα, αφού φτάσαμε δυο φορές κοντά στην υλοποίηση, όμως δεν υπήρχε η πολιτική βούληση.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!