Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Παράνομη και καταχρηστική η συνεδρίαση του Δ.Σ., δηλώνουν επτά δημοτικοί σύμβουλοι του κεντρικού Δήμου

Δημόσια απάντηση  δίνουν επτά δημοτικοί σύμβουλοι του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας με την οποία χαρακτηρίζουν παράνομη και καταχρηστική τη σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του σώματος και δηλώνουν πως δεν θα παραστούν, για τους λόγους πουά αναφέρουν στο κείμενο.

 

Η ανακοίνωση 

 

κ. Πρόεδρε καλησπέρα!

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010, όπως σήμερα ισχύει ‘’ Ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης , καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων’’.

Η σύγκληση της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις 16.00 ώρα Ελλάδος, όπως φαίνεται από την πρόσκλησή σας, λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ.5 του Ν. 3852/2010, που αφορά τη σύγκληση του ΔΣ σε  κατεπείγουσες περιπτώσεις αλλά  όχι κατά την  προεκλογική περίοδο, η οποία όπως είναι γνωστό έχει ξεκινήσει σήμερα 7-9-2023, καθόσον βρισκόμαστε ένα μήνα προ των δημοτικών εκλογών. Εξάλλου και τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης  της σημερινής συνεδρίασης όχι μόνο δεν αναφέρονται  σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, αλλά δεν τυγχάνουν ούτε καν κατεπείγοντα.

Κατά συνέπεια η σημερινή 25η συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, θεωρούμε πως τυγχάνει παράνομη και καταχρηστική και είναι αντίθετη τόσο με τις ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις όσο και με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τη δημοκρατική δεοντολογία που απαιτείται όλοι οι αιρετοί να σεβόμαστε.  

Επειδή δε εμείς αρνούμαστε να  συναινέσουμε στη σύγκληση παράνομης Συνεδρίασης, σας δηλώνουμε πως δεν θα παραστούμε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Τέλος σας ζητούμε κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ, που έχετε συγκαλέσει  για τις 16.00 μ.μ. να αναγνώσετε την παρούσα και να καταχωρηθεί στα Πρακτικά του ΔΣ.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ

Κώστας Γρηγοριάδης

Γιώργος Καρύδης

Θεοφανή Τσιμπούλη

Σπυρίδων Νεράντζης

Γεράσιμος Ανυφαντής

Χρύσα Χαλικιοπούλου

Σπυρίδων Βλάχος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!