Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Παράταση μέχρι 30 Ιουνίου για τις εκλογές στην ΕΠΣ Κέρκυρας

Η ΕΠΣ Κέρκυρας έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά τη νέα ρύθμιση, που έφερε προς ψήφιση στη βουλή του υφυπουργείο Αθλητισμού. Υπενθυμίζουμε ότι η θητεία της σημερινής διοίκησης της ΕΠΣΚ έληγε τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και έπρεπε να είχε προκηρύξει αρχαιρεσίες. Ωστόσο εξαιτίας της πανδημίας, δόθηκε παράταση μέχρι 31 Μαρτίου 2021 και τώρα με νέα ρύθμιση παρατείνεται ο χρόνος  για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στις αθλητικές ενώσεις έως τις 30-6-2021. Για το ίδιο χρονικό διάστημα παρατείνονται και οι θητείες των καταστατικών οργάνων τους. Να σημειωθεί ότι σε εκκρεμότητα παραμένει μέχρι τώρα και το  ποια ποδοσφαιρικά σωματεία θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές. Γιατί από τη μια μεριά, ο νέος αθλητικός νόμος προβλέπει ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσα αθλητικά σωματεία είναι εγγεγραμμένα στο Αθλητικό Μητρώο και μόνο (ο νόμος ισχύει για όλες τις άλλες αθλητικές Ομοσπονδίες), ενώ η ΕΠΟ επικαλείται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και επιμένει ότι θα ψηφίσουν όσα σωματεία είναι αναγνωρισμένα από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Για το θέμα αυτό  επίκειται συνάντηση Αυγενάκη-ΕΠΟ και εκπροσώπων FIFA-UEFA, όπου αναμένεται μεταξύ άλλων να ξεκαθαρίσει & ποια σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου.
Τα κερκυραϊκά ποδοσφαιρικά σωματεία του Αθλητικού Μητρώου

Μέχρι και χθες στον επίσημο ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού φέρονταν εγγεγραμμένα στο Αθλητικό Μητρώο μόνον 13 από τα 50 κερκυραϊκά ποδοσφαιρικά σωματεία. Ενώ, άλλα 12 αναφέρονταν ότι είχαν μεν ολοκληρώσει την αίτησή τους μέχρι 31/12/20, ωστόσο για να μην έχουν περάσει στα εγγεγραμμένα σημαίνει ότι κατά τον έλεγχο δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που θέτει η ΓΓΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατο ρεπορτάζ της «ΚΣ» είχε αναδειχτεί η περίπτωση του Κεραυνού Δραγωτινών, όπου ενώ η διοίκηση του σωματείου είχε λάβει επιστολή στις 21 Δεκεμβρίου 2020 υπογεγραμμένη από την Γενική Διευθύντρια Οργάνωσης Αθλητισμού της ΓΓΑ Ιωάννα Μωραΐτη με την απόφαση χορήγησης Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης με αριθμό μητρώου ΓΓΑ ΙΞ10, εν τούτοις το σωματείο δεν περιλαμβάνεται στα εγγεγραμμένα. Να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ στη λίστα των σωματείων, που έχουν κάνει αίτηση από την 1η Ιανουαρίου 2021 (με τη σημείωση ολοκληρωμένων ή μη ολοκληρωμένων αιτήσεων) συμπεριλαμβάνονται άλλα τέσσερα κερκυραϊκά ποδοσφαιρικά σωματεία. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση ανέρχεται σε τριάντα, ο αριθμός των εμφανιζόμενων στο Αθλητικό Μητρώο κερκυραϊκών ποδοσφαιρικών σωματείων, τα οποία είτε έχουν αναγνωριστεί ως εγγεγραμμένα στο Αθλητικό Μητρώο,  είτε έχουν κάνει αίτηση (η οποία έχει ολοκληρωθεί ή όχι). Ολοκληρωμένη σημαίνει η αίτηση στην οποία έχουν επισυναφθεί όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά (καταστατικά, αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, επικυρωμένοι ισολογισμοί, σύμβαση εργασίας με προπονητή κλπ). Τέλος να σημειωθεί ότι όπως αναφέρεται από παράγοντες της ΕΠΣ Κέρκυρας, η πλην ελαχίστων περιπτώσεων, το σύνολο των ποδοσφαιρικών σωματείων μελών της έχουν κάνει την προεγγραφή στο Αθλητικό Μητρώο, ωστόσο αρκετά από αυτά, όπως για παράδειγμα ο ΑΟ Κασσιώπης (νυν ΠΣ Κέρκυρα) βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης της αποστολής όλων των προβλεπόμενων δικαιολογητικών.

Εκκρεμεί ο έλεγχος των ποδοσφαιρικών σωματείων

Για όλα αυτά, η ΓΓΑ ενημερώνει ότι «εκκρεμεί ο έλεγχος στα Σωματεία που έχουν καταχωρήσει το Άθλημα “Ποδόσφαιρο” και έχουν δηλώσει σε αυτό την Μη Υποχρέωση Απασχόλησης Προπονητή. Η εκκρεμότητα οφείλεται στο γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν έχει στείλει στη ΓΓΑ τα απαραίτητα στοιχεία που της έχουν ζητηθεί για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου ελέγχου. Όσα Σωματεία από αυτά έχουν δηλώσει και άλλα αθλήματα πέραν του Ποδοσφαίρου θα ενημερωθούν τις επόμενες μέρες για το πόρισμα του ελέγχου των υπολοίπων αθλημάτων».

 

Τα 13 σωματεία της ΕΠΣΚ στο Αθλητικό Μητρώο

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΞΩΝ        

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ   

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΕΝΙΤΣΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΟΡΦΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ       

 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΟΥ (Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΙΝΑΛΙΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΑΙΑΚΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΣΤΟΥΡΙΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ.ΔΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Η 12άδα των κερκυραϊκών σωματείων ΕΠΣΚ , που έχουν ολοκληρώσει αίτηση μέχρι 31/12/20

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

ΟΦΑΜ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΤΗΡ ΠΕΤΡΙΤΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ Α.Π.Σ.Π. Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΗΡ ΜΩΡΑΙΤΙΚΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΝΑΛΙΩΝ – ΑΕΚ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Καρέ κερκυραϊκών σωματείων ΕΠΣΚ που έχουν καταθέσει αίτηση μετά την Πρωτοχρονιά

Τα τέσσερα κερκυραϊκά ποδοσφαιρικά σωματεία, που εμφανίζονται στην ΓΓΑ να έχουν καταθέσει αίτηση (ολοκληρωμένη ή μη) από την 1η Ιανουαρίου 2021 και μετά είναι:

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΝΥΜΦΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!