Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Δ. Μπιάγκη στην Βουλή για τη καθυστέρηση των σχολικών μεταφορών στην Κέρκυρα

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης, αφουγκραζόμενος την αγωνία και την ταλαιπωρία των γονέων και των μαθητών της Βόρειας Κέρκυρας σχετικά με τη «σοβαρή καθυστέρηση αποκατάστασης των σχολικών μεταφορών από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» έφερε το πρόβλημα στην Βουλή και αιτείται από τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών & Μεταφορών να προβούν άμεσα σ ‘όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εξεύρεση βιώσιμης και πρακτικής λύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σύλλογος Γονέων Β. Κέρκυρας: Επιστολή στον Εισαγγελέα για τις σχολικές μεταφορές

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής εξηγεί ότι τα τρέχοντα δρομολόγια αφορούν μόνο στο 50%-55% των δρομολογίων, με αποτέλεσμα περίπου τα μισά παιδιά των σχολείων της Βόρειας Κέρκυρας να μην εξυπηρετούνται ακόμα και τονίζει παράλληλα πως είναι ανεπίτρεπτο εν έτη 2023 οι γονείς να αναζητούν λύσεις για την μεταφορά των παιδιών τους ενώ ταυτόχρονα πολλοί μαθητές να απουσιάζουν καθημερινά από τα μαθήματά τους.

Τέλος, ο Βουλευτής αναφέρει ότι  παρά τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας και ενώ πλησιάζουμε στις εορτές των Χριστουγέννων και καμία αλλαγή δεν έχει συντελεστεί προς αυτή την κατεύθυνση, με αμέτρητες υποσχέσεις, έωλους διαγωνισμούς και άγονα δρομολόγια που δεν έχουν ακόμα επαναπροκηρυχθεί. Επειδή, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει, είναι μέλημα της Πολιτείας η άρση των ανισοτήτων και των επικείμενων αποκλεισμών αιτείται στους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία με τα σχολικά λεωφορεία και να σεβαστούν το αυτονόητο δικαίωμα όλων των μαθητών στην μάθηση.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!