Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Παρατηρητήριο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας! Πρόσκληση σε συνάντηση για αίτημα προσωρινής μεταφοράς απορριμμάτων

Το Παρατηρητήριο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας απέστειλε προς Σωματεία, Συλλόγους, Πολιτικές Παρατάξεις, Οργανώσεις, Οργανισμούς & λοιπούς φορείς της Κέρκυρας πρόσκληση για συνάντηση με σκοπό τη στήριξη του πανκερκυραϊκού αιτήματος για άμεση, προσωρινού χαρακτήρα, μεταφορά των απορριμμάτων σε νόμιμο αποδέκτη εκτός Κέρκυρας.

Η πρόσκληση
Αξιότιμοι κ.κ.,
το Παρατηρητήριο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας αποτελεί μια πρωτοβουλία Πολιτών με κοινό όραμα το δικαίωμά τους να ζουν σε ένα υγιές περιβάλλον έχει σκοπό να επεξεργάζεται και να θέτει προτάσεις και διεκδικήσεις με επιστημονικά, νομικά και περιβαλλοντικά κριτήρια για μια δίκαιη, ορθολογική, τεχνολογικά εξελιγμένη και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.
Δεδομένης της ανεπαρκούς διαχείρισης των απορριμμάτων (ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών σε αστικά, ημιαστικά σημεία και δημιουργία διάσπαρτων χωματερών στην κερκυραϊκή ύπαιθρο, διαρκή προβλήματα στη διαλογή, ανακύκλωση, αποκομιδή και κύρια στην έλλειψη χώρων υγειονομικής ταφής) και των συνεπειών αυτής (κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, δυσφήμιση για τον τουρισμό, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, νομικά και δικαστικές προεκτάσεις, θέματα δημόσιας διοίκησης, κα.) σας καλούμε σε μια κατεπείγουσα συνάντηση ώστε:
– Nα σας ενημερώσουμε εκ μέρους ανθρώπων που έχουν μελετήσει συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων για τις ανεπάρκειες του σχεδιαζόμενου συστήματος διαχείρισης για την Κέρκυρα και οι οποίες δε συνάδουν με το πνεύμα και τους στόχους των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– Να συνεξετάσουμε τους κινδύνους της ελλιπέστατης, όπως σχεδιάζεται, ενδιάμεσης διαχείρισης για το οικογενειακό, επαγγελματικό και φυσικό μας περιβάλλον, και η οποία αναμένεται να διαρκέσει για τα επόμενα περίπου τρία έτη.
– Να στηρίξουμε από κοινού την προώθηση πανκερκυραϊκού αιτήματος για την άμεση και προσωρινού χαρακτήρα μεταφορά των απορριμμάτων σε νόμιμο αποδέκτη εκτός Κέρκυρας και,
– Να συνδιαμορφώσουμε σε πραγματικό χρόνο μια κοινή δήλωση στήριξης του αιτήματος προς κάθε αρμόδιο θεσμικό φορέα.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο εκπροσώπων φορέων (έως 3 άτομα/φορέα) στην αίθουσα του αθλητικού συγκροτήματος του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου (Σταματίου Δεσύλλα 1) την ερχόμενη Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:30 (ώρα προσέλευσης 20:15). Με σκοπό την καλύτερη οργάνωση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα για τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση wwcorfu@gmail.com.
Ελπίζουμε στην θετική αποδοχή της πρόσκλησης και στην παρουσία σας στη κατεπείγουσα αυτή συνάντηση.

Η συντονιστική ομάδα

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!