Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση βιβλίων: Τρεις συν μία προτάσεις

Γράφει η Νεκταρία-Βαρσαμή-Πουλτσίδη*

Η «Στροφή» είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Παύλου και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Ο Αλέξης Ζήνδρος έπινε τις μπύρες σαν νερό θέλοντας να κρύψει τον πόνο και τη ζήλια που θέριευε στην καρδιά του για τον ανεκπλήρωτο έρωτά του με τη Μαρίνα, η οποία ήταν ερωτευμένη με τον νταή της παρέας, τον Μανώλη. Ο Αλέξης ορκίζεται να πάρει εκδίκηση από τον Μανώλη για το κακό που υπέστη η Μαρίνα στα χέρια του.

Στουπί στο μεθύσι ο Αλέξης ξεκινά να οδηγεί, σε μια στροφή χτυπάει ένα άλλο αυτοκίνητο και προκαλείται ατύχημα. Οι πέντε φίλοι εγκαταλείπουν τον τόπο του δυστυχήματος και το σκάνε. Ένας από αυτός μεταφέρει και μια βαλίτσα με πολλά χρήματα. Χρήματα που δεν τους ανήκουν. Συμφωνούν να αποσιωπήσουν το γεγονός, έχοντας την εντύπωση πως δεν επέζησε κανείς… Χωρίς να έχουν φανταστεί τι καραδοκεί στο μέλλον, γιατί από το ατύχημα υπήρξε ένας επιζών που η ζωή του κρεμόταν από μία κλωστή.

Η Ηρώ, μια ξανθιά ψηλόλιγνη γυναίκα, για την ακρίβεια η Αστυνόμος Ηρώ, που ανέλαβε να ξεδιαλύνει την υπόθεση του τροχαίου, έρχεται αντιμέτωπη με έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο που με κάθε κόστος θέλει να φέρει πάλι στην κατοχή του ό,τι του έχει κλαπεί… Τι θα συμβεί στους πέντε φίλους; Η Ηρώ ζητάει τη βοήθεια του Τόμι, ενός αμφιλεγόμενου συναδέλφου. Η ζωή είναι μία διαρκής Στροφή!

Η «Στροφή» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που μέσα από τις σελίδες του διαφαίνεται η δυσκολία των ανθρώπινων σχέσεων. Γεγονότα που καθορίζουν και σφραγίζουν τη μοίρα του καθενός.

Τα τρελόπαιδα – Μαριλίτα Χατζημποντόζη
Ο Αιμίλιος-Παναγιωτάκης ανήκει σε μια «τέλεια» οικογένεια. Με μπαμπά πλαστικό χειρούργο, μητέρα ακτιβίστρια, την αδερφή του απουσιολόγο της τάξης αλλά και πρώτη στα αθλήματα κι έναν αδερφό άσσο στη ρομποτική. Ωστόσο, ο μικρός μας ήρωας δεν έχει κάποια διάκριση και συνεχώς λαμβάνει την κακή κριτική της θείας Περιστέρας, που τον συγκρίνει με την κόρη της.
Όμως όταν ο Αιμίλιος-Παναγιωτάκης γρατζουνάει τη Fender του, όλα γίνονται μαγικά, οι έγνοιες φεύγουν. Σε μια παρόρμηση της στιγμής, δημιουργείται το συγκρότημα τα Τρελόπαιδα. Μα αν σας τα μαρτυρήσω όλα, στο τέλος τι θα έχετε να ανακαλύψετε;
«Τα τρελόπαιδα» είναι μια ιστορία που γράφτηκε με πολλή αγάπη για να θίξει ένα πολύ σημαντικό θέμα. Σημασία δεν έχει να έχεις την πρωτιά, αλλά να είσαι ο εαυτός σου.

Τα ακροκέραμα – Μιχαήλ Μιχαλιού
«Τα ακροκέραμα», το μυθιστόρημα του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Μιχαήλ Μιχαλιού κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή. Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα ελπίδας και το τρίτο βιβλίο του συγγραφέα που εκδίδεται. Πρώτη φορά μυθιστόρημα ύστερα από δυο νουβέλες. Ήρωάς του ο Σπούτνικ. Ένα αγόρι που παλεύει με τους δαίμονές του. Λατρεύει τις μηχανές και τις κόντρες.
Σε μια κόντρα η ζωή θα του δείξει για μια ακόμα φορά το άσχημο πρόσωπό της. Θα τα καταφέρει άραγε να συμφιλιωθεί μαζί της;
Ένα δυνατό μυθιστόρημα με εξαιρετική γραφή και σκιαγράφηση χαρακτήρων που αγγίζει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη και τον παρασέρνει με τις ζωντανές του εικόνες και περιγραφές.

Τελειώνει με εμάς – Colleen Hoover
«Τελειώνει με εμάς», το βιβλίο της συγγραφέως φαινόμενο Colleen Hoover κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Η μετάφραση ανήκει στη Νέλλα Γιατράκου.
Η Λίλι μεγαλώνει σ’ ένα πολύ μη λειτουργικό περιβάλλον, με έναν βίαιο πατέρα με βάναυση συμπεριφορά προς τη μητέρα της. Η καθημερινότητά της είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου για τη διαβίωσή της. Έτσι, αρχίζει να κρατάει ημερολόγιο αλλά και γράμματα προς μια διάσημη παρουσιάστρια, αποτυπώνοντας στο χαρτί όλο το ψυχικό της φορτίο. Γράμματα που δεν τολμά να στείλει ποτέ.
Το «Τελειώνει με εμάς» είναι αδιαπραγμάτευτα και χωρίς υπερβολές ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της προηγούμενης χρονιάς και διάσημο μέσα από τη γνωστή πλατφόρμα του TikTok.
Αποτελεί μια εξαιρετική ιστορία που μιλάει για την ενδοοικογενειακή βία. Ένα φαινόμενο μάστιγα στην εποχή μας. Θίγει κοινωνικά ζητήματα με ρεαλιστικό και σκληρό τρόπο. Ένα βιβλίο που σε αγγίζει ολοκληρωτικά!
Μία νεανική ιστορία γεμάτη ανατροπές και οδυνηρές αλήθειες!

Λίγα λόγια για τη Νεκταρία Πουλτσίδη*
Ονομάζομαι Νεκταρία Πουλτσίδη. Είμαι σύζυγος και μητέρα. Εργάζομαι ως υπάλληλος βιβλιοπωλείου. Τα βιβλία αποτελούν την ανάσα και το οξυγόνο μου. Μαζί με μία φίλη μου συγγράψαμε το εκπαιδευτικό παραμύθι Σχολικοί Τροχονόμοι: Στο σχολείο με ασφάλεια.

 

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο κυκλοφορίας της εφημερίδας “Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ” 24/04/2023

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!