Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο‘’Δικαιόδωρος”- Το Θαύμα της Αγάπης’’ της Δ. Σπίνουλα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/1  η παρουσίαση  του βιβλίου της Δήμητρας Σπίνουλα ‘’Δικαιόδωρος- Το Θαύμα της Αγάπης’, ’ στο Πνευματικό Κέντρο της  ΙΜ Κέρκυρας.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός( θεολόγος, συγγραφέας, αρχιερατικός επίτροπος ΙΜ Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων), η Μαρία Μάνδυλα-Κουσουνή(παιδίατρος, ιστορικός, πρ. Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας) και η Μαρία Κυτιλή-Μουρτζανού.

Το βιβλίο αφορά μια περιπέτεια, μία αλληγορία και τονίζει τη σημασία της αγάπης και του ήθους μέσα σε δύσκολους καιρούς.  Επισημαίνει, επίσης,  έννοιες  όπως είναι η αδιαφορία και η αχαριστία. (Πολλοί ήταν οι περαστικοί αλλά όλοι αδιαφόρησαν, εκτός από ένα παιδί.)

Οι ομιλητές ανέφεραν πως είναι ένα βιβλίο το οποίο έχει ως στόχο να θίξει το νόημα της αγάπης και της οικουμενικότητας της και συγκεκριμένα την αγάπη του Δικαιόδωρου, ο οποίος είναι ο μόνος ο οποίος δίνει σημασία στα λουλούδια. Όπως ανέφερε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, σε καιρούς απόλυτης σύγχυσης του ήθους και καταναλωτισμού, τα παιδιά έχουν ανάγκη από γνήσια ψυχαγωγία και δεν υπάρχει ωραιότερος τρόπος από το παραμύθι, καθώς το παιδί σημαίνει φαντασία και παιχνίδι και το βιβλίο είναι ένα παιχνίδι. Η κα Μάνδυλα τονίζει επίσης τη σημασία της παιδικής λογοτεχνίας στη συγκρότηση της προσωπικότητας του παιδιού.

Τέλος, η συγγραφέας  του βιβλίου Δ. Σπίνουλα, ευχαρίστησε όλους  όσους  παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του πρώτου της  συγγραφικού έργου.

Περίληψη βιβλίου: Όταν οι περαστικοί έχουν ανοιχτά τα μάτια αλλά κλειστές τις καρδιές στο λουλούδι της αγάπης, μόνο ένα παιδί καταφέρνει να το δει και να συνομιλήσει μαζί του. Η συνάντηση αυτή αποτελεί την απαρχή μιας μεγάλης περιπέτειας, κατά την οποία ο μικρός Δικαιόδωρος θα κληθεί να εφαρμόσει στην πράξη και να διαδώσει παντού το μήνυμα του λουλουδιού.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΔΑΡΑ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!