Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Παυλίδης: Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας για την προστασία της Α’ Κατοικίας

Ξεκίνησε (01/07) η λειτουργία  της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της 1ης κατοικίας, κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4605/2019 που ψήφισε η Κυβέρνηση πριν 3 μήνες. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31/12/2019.

 «Υπενθυμίζουμε ότι μέσω της πλατφόρμας αυτής ρυθμίζονται τα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια που έχουν ως υποθήκη την κύρια κατοικία του οφειλέτη. Η ευνοϊκή ρύθμιση περιλαμβάνει διαγραφή του υπολοίπου δανείου που υπερβαίνει το 120% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας, εξόφληση του υπολοίπου ποσού σε έως 25 έτη και χαμηλό επιτόκιο euribor +2%.

 Επιπρόσθετα μέσω της πλατφόρμας παρέχεται για πρώτη φορά επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου σε ποσοστό που φτάνει έως και το 50%, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας του δανειολήπτη και για το σκοπό αυτό έχει ενταχτεί κονδύλι ύψους 150 εκατ. € στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2019.

 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην πρώτη μέρα της λειτουργίας της πλατφόρμας, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης πάνω από 1.500 άτομα. Όσοι πολίτες ή συνεργάτες επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, μπορούν να επισκέπτονται είτε την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους: www.keyd.gov.gr είτε τα 40 Κέντρα – Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών που λειτουργούν πανελλαδικώς, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ.: 213.212.57.30» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Κέρκυρας και εκ νέου υποψηφίου με το ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδη.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!