Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Πελάης: Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό (vid)

Με μεγάλη συμμετοχή εκλεγμένων συνδικαλιστών των πρωτοβάθμιων σωματείων της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για την οργάνωση των εργατικών κινητοποιήσεων, ενόψει του νέου αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θα φέρει η Κυβέρνηση προς ψήφιση στην Βουλή.

Ο Στ. Πελάης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας  μιλώντας  στο kerkyrasimera.gr,  για τα συμπεράσματα της χθεσινής σύσκεψης σημείωσε και τα εξής:

”Η σύσκεψη είχε στόχο, να ενεργοποιήσει τα Σωματεία τα πρωτοβάθμια και τους συνδικαλιστές, να υπάρχει αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου όταν θα έρθει η ώρα που συντονισμένα το εργατικό  κίνημα σε ολόκληρη τη χώρα θα πάρει αποφάσεις να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μάχη των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ήδη πήραμε ορισμένα μέτρα, ήδη κυκλοφορεί  αφίσα του εργατικού κέντρου, ήδη κυκλοφορεί ανακοίνωση την οποία θα πάρουν μαζικά στους χώρους δουλειάς  και να διανείμουμε τις ανακοινώσεις και να έρθουμε σε επαφή με τους εργαζόμενους και να συζητήσουμε  και βεβαίως κλιμακώνουμε καθημερινά μέχρι να φτάσουμε στην απεργιακή κινητοποίηση.”

Η δήλωση Πελάη:

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

1) Τα πρωτοβάθμια σωματεία συγκαλούν τις επόμενες ημέρες γενικές συνελεύσεις, συντονίζουν τη δική τους δράση στους χώρους δουλειάς και ενόψει του ασφαλιστικού παίρνουν αποφάσεις για απεργία σε συντονισμό με το υπόλοιπο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Έτσι ανατρέπουμε στην πράξη την προσωρινή αδυναμία του εργατικού κέντρου να προκηρύξει απεργία λόγω της αναμονής έκδοσης της απόφασης του Πρωτοδικείου που θα ανοίξει το δρόμο για διεξαγωγή συνέδριου-εκλογών και κανονικής λειτουργίας. Ζητάμε την άμεση έκδοση απόφασης, την προκήρυξη συνεδρίου και εκλογών με καθαρές διαδικασίες από την παρούσα διοίκηση, μέχρι όμως αυτό να συμβεί δεν ανασταλούμε την λειτουργία του εργατικού κέντρου. Η παρούσα διοίκηση μπαίνει μπροστά στο συντονισμό της δράσης των σωματείων.
2) Κλιμακώνουμε από σήμερα τις περιοδείες και την πλατιά ενημέρωση της εργατικής τάξης στους χώρους δουλειάς,
3) Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται για προβολή του αγώνα μας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκαλύψουμε την παραπληροφόρηση των μηχανισμών των μονοπωλίων και να σπάσουμε την συνομωσία σιωπής σε βάρος του εργατικού κινήματος.
4) Καταγγέλλουμε την ντροπιαστική υπογραφή ΕΓΣΣΕ από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ
5) Παίρνουμε πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συμμαχίας και της διεύρυνσης του εργατικού-λαϊκού μετώπου ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!