Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Πελάης: “Το ΕΚΚ περνά στα χέρια των εργαζομένων και αλλάζει εικόνα” (vid)

 Με την εκλογή του Σταμάτη Πελάη στην Προεδρία, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Ο  νέος Πρόεδρος του ΕΚΚ  μίλησε στην «Κ.Σ.» για την νέα ημέρα που ξημερώνει στο Εργατικό Κέντρο, τονίζοντας ότι «μετά από αυτή την σημαντική ανατροπή, το Εργατικό Κέντρο περνά στα χέρια των εργαζομένων, με την έννοια, ότι θα υπάρχει μια πλειοψηφία η οποία θα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους, στις ανάγκες, τους αγώνες και τις δυσκολίες τους, όπως κάνει χρόνια τώρα το Ταξικό Συνδικαλιστικό κίνημα, στα συνδικάτα στα οποία οι δικές μας δυνάμεις πρωτοστατούν».

Ακόμη έκανε ξεκάθαρο τον σκοπό της νέας διοίκησης να αναδομήσει πλήρως το Εργατικό Κέντρο το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, θα αλλάξει πραγματικά εικόνα : «Η διορισμένη διοίκηση που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα είχε ως προσανατολισμό την γραμμή και την πολιτική της Ε.Ε. που είναι η ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων και η διαιώνιση της κυριαρχίας τους, με τον εργαζόμενο επαίτη στα συμφέροντά τους. Το Εργατικό Κέντρο δε θα είναι πλέον ουραγός των εξελίξεων, θα ορθώσει ανάστημα θα αντισταθεί και θα συγκρουστεί».

Όπως παράλληλα επισήμανε βασικός  στόχος της νέας διοίκησης του ΕΚΚ είναι «να ανασυγκροτήσουμε συνολικά το εργατικό κίνημα στην Κέρκυρα και θα επιχειρήσουμε να έχουμε συντονιστικό ρόλο σε ότι το αφορά, ώστε όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων να μπορέσουν να διεκδικήσουν καλύτερη θέση τόσο στην εργασία όσο και στην ίδια ζωή. Το Εργατικό Κέντρο πλέον θα παρεμβαίνει σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Δεν είναι οι εργαζόμενοι έξω από τα γενόμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης, της υγείας, της παιδείας, της οικονομίας κλπ. Οι εργαζόμενοι έχουν λόγο και αυτόν τον λόγο θα τον αναδείξουν οργανωμένα και συλλογικά».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!