Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας

Την Τετάρτη 23/10/19 αντιπροσωπεία της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ από τους Θ. Γουλή, Μπ. Χαραλάμπους (περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑΣΥ ΙΝ) και Σπ. Σαμοΐλη μέλος της ΤΕ επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον Α’ Πυροσβεστικό Σταθμό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΤΕ:

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος και η συζήτηση μαζί τους για την ερώτηση που κατέθεσαν 3 Βουλευτές του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας για τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας στους Πυροσβέστες.

 Από τη συζήτηση με αξιωματικούς και πυροσβέστες προέκυψαν τα εξής:

  • Υπάρχουν ελλείψεις στην έγκαιρη χορήγηση και αντικατάσταση πυροσβεστικών αρβυλών, κράνους και φόρμας. Για την αντικατάσταση τέτοιων απαραίτητων ειδών γίνεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για την εξακρίβωση των αιτιών φθοράς!!! Και η προμήθεια τους γίνεται όταν γίνεται, μετά από μήνες. Πολλοί πυροσβέστες αγοράζουν με δικά τους έξοδα άρβυλα… Ίδιες και πιο έντονες είναι οι ελλείψεις στους εποχικούς πυροσβέστες.
  • Από τις ατομικές φιάλες οξυγόνου οι μισές είναι για πολλούς μήνες για συντήρηση σε εταιρεία στην Αθήνα.
  • Υπάρχουν περιπτώσεις που η αντικατάσταση των σωλήνων νερού των πυροσβεστικών γίνεται με δωρεές.
  • Υπάρχει έλλειψη στα λάστιχα των πυροσβεστικών αυτοκινήτων που συχνά παθαίνουν ζημιές μέσα στις φωτιές.
  • Συνεχίζει να υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

 Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα:

  • Για τη μετεγκατάσταση του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού στις κεντρικές εγκαταστάσεις ο Περιφερειάρχης ΙΝ κ. Ανδρέας Ρίζος ενημέρωσε ότι ευελπιστεί μέσα στο Νοέμβριο να γίνει η μεταφορά. Αυτό όμως είναι υπό αμφισβήτηση γιατί δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες πχ το υπόγειο του παλιού νοσοκομείου, που ανήκει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι σε άθλια κατάσταση, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.
  • Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στο κτήριο του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού (βλέπε φωτογραφίες). Στο υπόγειο στάζουν αστικά λύματα και νερά που αντλούνται συνεχώς (αναδύεται έντονη δυσοσμία σε 24ωρη βάση), το κτήριο είναι γεμάτο ποντίκια. Και όμως εκεί ζουν και εργάζονται δεκάδες άνθρωποι…

Από την επίσκεψη και την περιοδεία προέκυψε ότι οι ελλείψεις που αναφέρονται στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ ισχύουν στο ακέραιο και στην ΠΥ της Κέρκυρας.

Στην Κέρκυρα μάλιστα η κατάσταση είναι χειρότερη αφού υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα των απαράδεκτων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στο σημερινό κτήριο του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού.

 

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι αυτή η κατάσταση και οι ελλείψεις είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων (της σημερινής και των προηγούμενων) που επιμένουν στην υποχρηματοδότηση της ΠΥ, αρνούνται την εφαρμογή μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας για τους πυροσβέστες, αρκούνται να δίνουν κατά καιρούς συγχαρητήρια στους πυροσβέστες, αρνούνται όμως τη χορήγηση των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πρέπει να αντιπαλευτεί από τους πυροσβέστες αλλά και τους εργαζόμενους και τους φορείς τους. Σε προτεραιότητα πρέπει να τεθούν οι σύγχρονες ανάγκες για πρόληψη και προστασία από πυρκαγιές, πλημύρες και σεισμούς.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!