Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Αλεξάνδρα Μπαλού και Μπάμπη Χαραλάμπους, και το μέλος του τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, Θόδωρο Γουλή επισκέφτηκε το κτίριο της έδρας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΠΥ) Κέρκυρας την Τετάρτη 23/11/2022.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ:

Κατά την επίσκεψη και την περιοδεία στους χώρους της υπηρεσίας, είχε συζήτηση με πυροσβέστες και με δύο από τα μέλη του νεοεκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή της ΠΥ Κέρκυρας πύραρχο κ. Ν. Κολοβό.

Από τη συζήτηση με τους συνδικαλιστές και τους πυροσβέστες προέκυψαν τα εξής σοβαρά προβλήματα:
1ο Έλλειψη προσωπικού, με αρνητικές επιπτώσεις στη δυνατότητα στελέχωσης περισσότερων περιπολιών της ΠΥ σε όλο το νομό ιδιαίτερα στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
2ο Μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο της ΠΥ ώστε να μεταφερθεί στο χώρο αυτό ο Α΄ Πυροσβεστικός Σταθμός, που στεγάζεται πολλά χρόνια σε ένα ακατάλληλο και παλιό κτίριο.
3ο Μεγάλο πρόβλημα στην στέγαση σε ακατάλληλο κτίριο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων, το οποίο ανέστειλε την λειτουργία του με απόφαση του αρχηγού της ΠΥ. Η αναστολή λειτουργίας του Κλιμακίου αυτού δημιουργεί μεγάλο κενό στην πυροπροστασία μιας μεγάλης περιοχής όπως είναι η Νότια Κέρκυρα, δηλαδή σχεδόν στο 1/3 της έκτασης του νησιού.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υπογράμμισε την συμπαράσταση της Κομματικής Οργάνωσης Κέρκυρας στα αιτήματα των πυροσβεστών. Υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των Τοπικών Αρχών (Περιφέρειας και Δήμων) για την περιφρόνηση που δείχνουν στις συνθήκες εργασίας και διαμονής των πυροσβεστών. Είναι μια πολιτική που διαχρονικά ακολουθείται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις γιατί δεν θεωρούν την δασοπροστασία, την πρόληψη των πυρκαγιών ως τομέα κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Μέσα από τη συζήτηση προέκυψε ότι για χρόνια τα κονδύλια για δασοπροστασία είναι μηδενικά για όλο τον νομό Κέρκυρας.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μοίρασε και παρουσίασε το ΚΑΛΕΣΜΑ της Κεντρικής Επιτροπής για συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, για να διεκδικήσει η κοινωνική πλειοψηφία την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της και να μην συμβιβάζεται με τα «ψίχουλα».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!